fbpx
AktuelnoDogađaji i dešavanja

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći: Novosađani najbolji na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći

Novosađani najbolji na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći, najmasovnija manifestacija Crvenog krsta Srbije, održano je u subotu 16. septembra 2023. godine u Beogradu, na više lokacija u okviru Studentskog grada na Novom Beogradu.

Takmičenje u realističkom prikazivanju povreda, oboljenja i stanja održano je dan ranije, u petak 15. septembra 2023. godine u sedištu Crvenog krsta Srbije, Simina 19.

Ekipa omladine zauzela je 1. mesto u konkurenciji 15 ekipa:

1. Novi Sad

2. Subotica

3. Voždovac

a pravo učešća na finalnom takmičenju ostvarile su ekipe iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Voždovac, Vranje, Gračanica, Zaječar, Zrenjanin, Zubin potok, Kragujevac, Kraljevo, Niš, Palilula, Ruma, Stari grad, Subotica i Užice.

Ekipa podmlatka zauzela je 3. mesto u konkurenciji 15 ekipa:

1. Sremska Mitrovica

2. Gračanica

3. Novi Sad

a učestvovali su: Vranje, Gračanica, Kragujevac, Kraljevo, Lipljan, Niš, Požarevac, Sombor, Subotica, Sremska Mitrovica, Užice.

U konkurenciji realističkog prikazivanja povreda, oboljenja i stanja ekipa Crvenog krsta Novog Sada zauzela je 9. mesto u konkurenciji 14 ekipa, a učestvovali su Boljevac, Voždovac, Zaječar, Kraljevo, Kosovska Mitrovica, Niš, Palilula, Pančevo, Ruma, Sombor.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Novog Sada – Gradsku organizaciju na ovom takmičenju predstavljali su: Ekipa omladine: Filip Mihajlović, Elena Trivundža, Milica Žagar, Sara Crnić, Filip Mihajlović i Marija Savanović, instruktor Aleksandra Milić;  Ekipa podmlatka: Petar Petrušić, Vladislava Dobrić, Mateja Jovanović, Nebojša Miličić, Sofija Uglješić i Milica Petrović, instruktor Filip Mihajlović;

Ekipa realističkog prikazivanja povreda, obolenja i stanja: Milica Hornjak, Uroš Crnić i Novica Jeftić, instruktor Ana Pajkić; Uspešnu realizaciju takmičenja pomogle su sudije iz naše organizacije: Sergej Cicvara i Maša Mastilović.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Na Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazalo je 15 ekipa Omladine i 14 ekipa Podmlatka Crvenog krsta, kao i 14 ekipa Realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, iz 31 sredine iz cele Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju. Navedene ekipe su ostvarile plasman na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, međuregionalnim i pokrajinskim takmičenjima. Pored 255 takmičara, u organizaciji događaja učestvovalo je još isto toliko volontera, te je sama manifestacija okupila preko 600 volontera i profesionalaca Crvenog krsta.

Ove godine tema državnog takmičenja bila je posvećena pružanju prve pomoći na javnim manifestacijama. Na takmičenju su bili prikazani scenariji i povrede koje se najčešće dešavaju na javnim manifestacijama, a ideja je bila da se na ovaj način istakne značaj dostupnosti prve pomoći i motivišu mladi volonteri da se usavršavaju u ovim veštinama, kako bi se u budućnosti angažovali na novim zadacima.

Crveni krst Novog Sada

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći
Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Više o događajima u Srbiji

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button