fbpx
Pitajte StručnjakaUciteljica

Izrada domaćeg zadatka

Čitateljka se obratila učiteljici sa pitanjem vezano za to kada je izrada domaćeg zadatka najbolja, odnosno u koje doba dana je najbolje to obaviti.

Pitanje: Kada je najbolje vreme za izradu domaćih zadataka?

Poštovana Drina,

Htela bih da vas pitam kada je najbolje vreme da dete radi svoj domaći. Da li treba da forsiramo da radi čim se vrati iz škole ili uveče. Ili, ako ide posle podne u školu da ostavimo domaći za pre podne? Hvala.

Ivona

Odgovor: Izrada domaćeg zadatka

Poštovana Ivona,

Domaći zadatak bi bilo idealno da se uradi posle škole. Naravno da će dete pre domaćeg, da ruča, malo se odmori, ne više od 15/20 minuta. Zašto? Tada mu je još znanje iz škole sveže, pa će samim tim i domaći biti mnogo lakše da se uradi. Večernje časove izbegavajte, detetov organizam je već umoran od aktivnosti tokom celog dana, i nije više u mogućnosti da se skoncentriše na ono šta treba da uradi, niti je efekat domaćeg zadovoljen. Domaći služi, da bi ponovili naučeno u školi.

Ako je dete bilo posle podne u školi, u tom slučaju, domaći treba ostaviti za jutro. Jutro je vreme kad se mnogo lakše i brže izvršavaju zadaci. Vreme kada je mozak odmoren, i spreman za rad. Moj Vam je savet, da posle škole, samo sa detetom, pogledate sta je to za domaći, da Vam ono pojasni, a drugi dan, u prepodnevnim časovima, da ga uradi. Isto tako, da to ne bude pola sata pre škole, nego posle doručka. Da bi se domaći uradio bez  stresa i žurbe.

Izrada domaćeg zadatka

Nadam se da smo Vam olakšali, Vaše i Naše školske dane!

Drina Dimić, učiteljica

Sva pitanja možete postaviti na uciteljica@demetra.rs

Odgovore na ostala pitanja postavljena učiteljici možete pročitati OVDE.

Midas

Related Articles

Back to top button