fbpx
LogopedPitajte Stručnjaka

Dete slabo govori

Čitateljka se obratila logopedu jer dete slabo govori i zanima je da li može da dobije neki savet.

Pitanje:

Dobro veče. Htela bih da pitam: imam dete od 3 godine. Sve razume i zna, al’ slabo govori. Ima dece u porodici, druži se sa njima, samo slabije priča, pa bih htela neki savet. Hvala!

Dete od četiri godine ne priča

Odgovor logopeda: Dete slabo govori

Poštovani,

Savetovala bih Vas da odvedete dete kod logopeda kako bi se utvrdio nivo govorno-jezičkog razvoja. Evidentno je da je prisutno kašnjenje, te bih Vam preporučila da što pre obavite pregled a po potrebi će vas logoped uputiti i drugim stručnjacima. Što pre sagledate detetov razvoj i dobijete odgovore zašto je došlo do razvojnog kašnjenja, moći ćete da mu pomognete.

Dete slabo govori
Dete slabo govori

Marija Ranisav, logoped

Edukativni centar “Prve reči”

Sva pitanja Mariji možete postaviti na logoped@demetra.rs

Ostala pitanja o razvoju govora možete pročitati OVDE 

Prve reci logoped s

Reklame

Marija Ranisav

Ja sam Marija Ranisav. Diplomirala sam 2009. godine na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju na odseku za logopediju. Tokom 2013. godine sam zavrsila edukaciju “Opšta i specifična reedukacija psihomotorike sa opštom defektološkom dijagnostikom i relaksacijom”. Svoja prve korake u radu sa decom ostvarila sam stažirajuci u DZ Zemun, u predškolskom savetovalištu. Od tada se bavim savetodavnim radom, dijagnostikovanjem i tretmanom dece predškolskog i ranog školskog uzrasta. Mama sam dva dečaka i jedne devojčice. Ako imate neka pitanja ili dileme vezano za govorno-jezički razvoj Vašeg deteta, ja sam tu da pronađem pravi odgovor.

Related Articles

Back to top button