fbpx
Kalendar razvoja deteta

Kalendar razvoja deteta 8 godina

Dete je napunilo 8 godina, još uvek raste, razvija se i dešavaju se mnogobrojne promene u njegovom životu.

U ovom uzrastu se menja i telo deteta. Kod dece koja nemaju prekomernu težinu, salo koje ostaje u središnjem delu tela sada potpuno nestaje i zamenjuje ga ravan stomak, a dete sve više počinje da liči na “veliko”. Mlečni zubi sada nastavljaju da ispadaju i zamenjuju ih trajni zubi, a postepeno će se i vilica menjati. Lik se neznatno menja.

Dete – 8 godina

Ove godine ćete početi da primećujete više razlika među decom istog uzrasta, a nasledni faktor takođe ima uticaj na visinu i težinu. Vi ne možete da utičete na genetiku i kako će se dete menjati likom tokom narednih godina. Ali možete uticati na zdrave navike deteta, koje donekle mogu uticati i na njegov rast. Više: Šta utiče na visinu deteta?

Veoma je važno da nastavite da brinete o detetu kao i do sada kada su vaspitanje, njegove zdrave navike, fizička aktivnosti i ishrana u pitanju. Takođe je bitno da odvojite vreme da kvalitetno provodite vreme sa svojim detetom, a šta vas očekuje tokom ovih nedelja, možete čitati u nastavku.

(Kliknite na sliku za mesec koja vam je potreban)

8 godina 1. mesec
1. mesec
8 godina 2. mesec
2. mesec
8 godina 3. mesec
3. mesec
4. mesec
5. mesec
6. mesec
7. mesec
8. mesec
9. mesec
10. mesec
11. mesec
12. mesec
kalendar razvoja deteta 8 godina

Kalendar razvoja deteta 8 godina – Literatura:

  1. MedilinePlus: https://medlineplus.gov/ency/article/002017.htm
  2. BabyCenter: https://www.babycenter.com/child/8-years-old
  3. AAP.org: https://www.aap.org/

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button