fbpx
AktuelnoDogađaji i dešavanja

Otvorena izložba “Svi smo osobe u razvoju”

Osobe sa posebnim potrebama kako to često čujemo, zapravo ne postoje, jer nisu u pitanju nikakve „posebne“ potrebe, već svima nam je potrebno isto: ljubav i poštovanje – ovo je glavna poruka izložbe „Svi smo osobe u razvoju“, koja je sinoć otvorena u Galeriji Štab, u saradnji humanitarne organizacije „Dečje srce“ i brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara.

svi smo mi osobe u razvoju

Otvorena izložba „Svi smo osobe u razvoju“

Na izložbi su prikazane fotografije i dokumentarni film, u kome su glavni akteri osobe sa smetnjama u razvoju i njihove porodice koje su članovi organizacije „Dečje srce”. Cilj ovih ostvarenja je da se istakne uticaj koji porodica i šire okruženje imaju na život pojedinaca sa smetnjama u razvoju i pokaže da on može da bude lep, ispunjen i kvalitetan, nezavisno od okolnosti.

„Ljubav i zajedništvo osnovne su poruke koje želimo da pošaljemo. Osobe sa smetnjama u razvoju mogu da budu potpuno funkcionalni članovi društva, a mi ih kroz program „škola životnih veština” obučavamo za svakodnevne kućne aktivnosti, brigu o sebi i drugima, gde su podrška porodice i razumevanje zajednice ključne karike u tom lancu”, rekao je Goran Rojević, predstavnik organizacije „Dečje srce“.

AV MiaMara SviSmoOsobeURazvoju OtvaranjeIzlozbe 2023 03 10 9
Izložba “Svi smo osobe u razvoju”

Tokom večeri održana je inkluzivna „revija“, u organizaciji brenda United Colors of Benetton Srbija i kompanije MiaMara, sa ciljem da pokaže da ne postoje „nedodirljive“ oblasti za pojedince sa smetnjama u razvoju. Na reviji su, pored članova organizacije i njihovih roditelja i prijatelja, prošetali, dizajner Slavimir Stojanović Futro i novinarka Teodora Bogdanović.

„Cilj projekta je da pokaže da osobe sa smetnjama u razvoju imaju iste želje, emocije, talente, kao i osobe iz tipične populacije. Naše komšije, rođaci, prijatelji, kolege sa smetnjama u razvoju zaslužuju i moraju da budu deo našeg društva i svi segmenti poput umetnosti, mode i javnih događaja treba da budu otvoreni za njih“, istakla je Ivana Karalejić, marketing direktor kompanije MiaMara.

AV MiaMara SviSmoOsobeURazvoju OtvaranjeIzlozbe 2023 03 10 11
AV MiaMara SviSmoOsobeURazvoju OtvaranjeIzlozbe 2023 03 10 10

Izložba „Svi smo osobe u razvoju” će za posetioce biti otvorena do 17. marta, svakog radnog dana od 10 do 22 časa u Galeriji Štab u TC Galerija.

Reklame

Related Articles

Back to top button