fbpx
AktuelnoVesti

Knjiga o ishrani u trudnoći i do 2. godine bebe

Konačno je na tržištu dostupna jedna sveobuhvatna knjiga o ishrani u trudnoći i uvođenju čvrste hrane kod beba do druge godine. Autor knjige “Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe” je dr Ogla Ličina, izdavač je “Nova Poetika”.

Zašto je ova knjiga o ishrani u trudnoći značajna?

Ono što izdvaja ovu knjigu u odnosu na druge izvore informacija o ishrani trudnica jeste to što je njen autor lekar, i to klinični nutricionista, dr Olga.

Olga
Dr Olga Ličina
knjiga o ishrani u trudnoći

Dr Olga Ličina je doktor medicine i klinički nutricionista, sa preko 10 godina iskustva u radu sa problemima prekomerne težine, nutritivnih alergija i intolerancija, endokrinih, gastroenteroloških tegoba, kao i ostalih problema vezanih za ishranu. U svom radu akcenat stavlja na prevenciju nezaraznih bolesti. Njen princip je holistički, bavi se emotivnim i psihološkim problemima koje mogu da prate probleme sa ishranom.
Svakodnevno se edukuje u segmentima nutricije i pedijatrije. U svom dugogodišnjem radu držala je mnogobrojna preventivna predavanja na temu ishrane dece i odraslih, ishrane u dijabetesu, ishrane u trudnoći, od kojih su neka bila i akreditovana poput predavanje nutricionistima u predškolskim ustanovama.

Autor je bloga Jedi zdravo, a možete je pratiti i na Instagramu.

Pravilna ishrana je od ključne važnosti za celokupan organizam, jer utiče kako na zdravlje, tako i na kvalitet i dužinu života. Dobre navike u ishrani nastaju još u maminom stomaku. Kvalitetna ishrana podrazumeva pravilan izbor namirnica gde nije samo bitno koliko neka namirnica ima kalorija nego koje nutrijente sadrži. Hranom se može sprečiti nastanak mnogih hroničnih nezaraznih bolesti, kao i gojaznosti i pothranjenosti koje mogu da utiču na pravilan rast i razvoj deteta.

Dr Olga Ličina - knjiga Ishrana u trudnoći
Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe

Ova knjiga je nastala nakon dugogodišnje prakse u radu sa trudnicima, mamama koje planiraju trudnoću, i malom decom kao odgovor na najčešća pitanja. Naučiće Vas osnove pravilne ishrane, sve o mikro i makro nutrijentima, kako da čitate nutritivne tabela, i uz primere dnevnih menija kako po trimestrima trudnoće tako i kao bebin meni, moćićete  stečeno znaje da implementirate u svoju svakodnevnicu.Uspeh u sticanju dobrih navika u ishrani temelj je za zdrav život.

Sa Olgom smo pričali na temu ishrane trudnica i detaljno je objasnila neke nedoumice vezane za to zašto je ishrana u trudnoći veoma važna. Snimak tog “lajva” možete pogledati ovde: Ishrana trudnica – gost: dr Olga Ličina.

Knjigu možete kupiti na OVDE!

Čitateljkama poklanjamo jedan primerak knjige “Ishrana u trudnoći i do druge godine života bebe”. Nagradna igra traje do 07.04.2022. godine, a možete je osvojiti na Instagram stranici portala Demetra: NAGRADNA IGRA.

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button