fbpx
Ishrana

Jeftina zdrava hrana – Ovih 10 namirnica preporučujemo

Pod najezdom egzotičnijih namirnica i skupe organske hrane, često zaboravljamo da postoji jeftina zdrava hrana. Obično se priča  o krajnostima: namirnicama i receptima koji nisu u duhu naše tradicije, nezdravim brzim jelima ili jeftinim industrijskim namirnicama na kojima su prethodne generacije odrastale. Želeli smo da se osvrnemo ovaj put na to da postoji zdrava hrana koja nije skupa. To su jednostavne namirnice koje su svima lako dostupne, ukusne i veoma hranljive. Jeftina zdrava hrana je kod nas i lako dostupna. 

Zdrava hrana koja nije skupa

Navešćemo neke osnovne namirnice koje se mogu spremiti na više načina. Pokušajte da kombinujete ukuse i način pripreme kako biste probali sasvim nove recepte.

Jeftina zdrava hrana:

1.     Jaja

Jaje je jedna od najkompletnijih namirnica koje možete pojesti. Nisu skupa, davno je oporgnut mit da treba jesti samo 3 jaja nedeljno, a cena im je oko 18-20 dinara po komadu. U jednom jajetu ima 71 kalorija i 6 grama proteina po komadu. Odlična su zamena za meso, puna hranljivih materija poput vitamina D i A. Možete ga jesti na različite načine kao idealan doručak koji će vas dugo držati sitim, zatim kao prilog salati uz ručak ili po vašem izboru. Postoji mnoštvo recepata za pripremu jaja, a u većini jela se koriste kao jedan od sastojaka.

Više: Zašto je unos proteina toliko važan?

Midas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Next page

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button