Salata od cvekle i šargarepe

Salata od cvekle i šargarepe može da se napravi na više načina. Kao i svako povrće, zaista možete da osmislite razne načine za upotrebu. Ukoliko preferirate kuvanu, nju ćete praviti sečenu na kolutove, a ovo je salata od sirove cvekle.
U ovom tekstu:

Sastojci za salatu:
- 4 srednje šargarepe
- 2 cvekle
- 2-3 čena belog luka (po ukusu)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike balzamika ili 1 limun
- so i biber po ukusu

Kako se pravi salata od cvekle i šargarepe?
Operite i očistite šargarepu i cveklu. Nakon toga ih možete izrendati ili iseckati u seckalici (kao što je na slici). Ako koristite seckalicu, odmah u nju možete dodati i beli luk. Nakon što ste sve pripremili – izrendali ili iseckali, dodajte ostale sastojke po ukusu.
Ovako pripremljenu salatu ne morate odmah pojesti, već je možete držati u tegli u frižideru. Kiselost koju joj dodate štitiće je od toga da se pokvari, ali je svakako potrošite za nekoliko dana.

Ukoliko vam treba još ideja, ovde ih možete naći: Ideje za večeru: 50 ideja za večeru, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal
Objavljen: 9. septembar 2023. godine, ažuriran: 3. januar 2025. godine