Hleb sa šljivama može da se jede kao kolač, ali i kao klasičan hleb sa namazom i nekim dodatkom. Ovo je osnovna verzija, a vi ga možete poboljšati na način na koji želite.
Sastojci:
veća šolja seckanih svežih šljiva
2 jajeta
1/2 šolje istopljenog maslaca
1/2 šolje jogurta ili kiselog mleka
1 šolja šećera
vanilin šećer ili kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
prašak za pecivo
25 kašika brašna
po želji dodati kašičicu cimeta ili 2 kašičice kakaoa. Možete dodati i kockice čokolade.
Kako se pravi hleb sa šljivama?
Umutiti prvo jaja sa istopljenim maslacem, vanilin šećerom, šećerom i jogurtom. U tu smesu dodati so, brašno i prašak za pecivo. Sve sjediniti i sipati u pleh prethodno premazan maslacem ili obložen papirom za pečenje. Po želji dodati cimet, seckanu čokoladu, kakao… To malo promešati da bude šaren i preko posuti seckanim šljivama ili i njih umešati u testo.
U ovo testo je cimet dodat tek kada je bilo u kalupu za pečenje i onda je blago promešano, tako da bude prošarano, a ne svuda isto. Šljive sam namerno stavljala samo preko jer ih jedno dete ne voli, pa da može lakše taj deo da skloni. Vi možete staviti više i promešati ih skroz u testo.
Ljudi rođeni 13. septembra su praktični, uporni i izuzetno posvećeni onome što rade. Njihova unutrašnja snaga i sposobnost da ostanu mirni u teškim situacijama čine ih pouzdanim osloncem za druge.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Starija deca bolje razumeju šta je depresija, ali se ne osećaju bolje čak ni kada razumeju šta je to. Naprotiv, neugodno im je i mogu da brinu da su drugačija od svojih vršnjaka.
Rođeni 12. septembra treba da vode računa o svom disajnom sistemu i nervima. Preporučuju im se aktivnosti poput vožnje bicikla, planinarenja, plivanja ili plesnih treninga. Za balans i mir mogu im koristiti hobiji poput slikanja, pisanja ili sviranja instrumenta.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.