fbpx
Nutricionista

Beba ima nagon za povraćanjem od čvrste hrane

Beba odbija i gadi se na prvu čvrstu hranu

Poštovani,

Beba mi za koji dan puni 6 meseci. Trebalo bi da krenemo sa kašicama. Do sada sam je samo dojila. Danas sam joj napravila kašicu od pečene jabuke. Ali, od jedne mrvice je imala nagon za povraćanjem. Da li da takve kašice mešam sa vodom da bi bile tečnije? I sa kojim namirnicama da nastavim ovaj niz prvih nemlečnih obroka? Hvala!

Ana

ODGOVOR:

Poštovana Ana,

http://www.tvojnutricionista.rs/za-mame-i-decu/uvodenje-cvrste-hrane/

Ovde možete pročitati nešto više o uvođenju čvrste hrane bebama.

Dešava se da isključivo dojena deca malo teže prohvate čvrste obroke, ali to ne znači da treba da odustajete ili strahujete. Jabuka može biti i malo kiselija, pa to može biti razlog reakcije vaše bebe. Ako je ovo prva namirnica koju ste probali, predlažem da probate pirinčanu kašu umesto jabuke, dok se dete ne navikne na čvrstu hranu.

Jasmina Mitrić, nutricionista

Sva pitanja Jasmini možete poslati na nutricionista@demetra.rs

Reklame

Dr Olga Ličina

Olga Ličina je doktor medicine i klinički nutricionista sa iskustvom od preko 10 godina izrade individualnih nutritivnih planova kod različitih zdravstvenih problema, kao i problema viška kilograma. Poslednjih par godina fokusirana je na odnos između emocija i hrane koje dovode do emotivnog prejedanja. Tvrdi da nijedna hrana nije zabranjena i da je u životu najbitniji balans i umerenost.

Related Articles

Back to top button