fbpx
Nutricionista

Proširene moždane komore fetusa i ogtt

Trudnici je ustanovljeno da fetus ima proširene moždane komore i ogtt joj je predoženo da uradi jer lekari smatraju da uzrok može biti gestacijski dijabetes.

Pitanje:

Poštovana,
Imam veliki problem! Ne znam da li Vi možete adekvatno odgovorite na pitanje, ali svaka pomoć i savet mi dobro dođe. Naime, 29.nedelja sam trudnoće. Ustanovljeno mi je da beba ima uvećane bočne moždane komore. Leva je 9,8mm, a desna 9,2mm. Na poslednjem pregledu su mi dali uput za test opterećenja glukozom sa 75g.

Koliko sam razumela, to može da bude trudnički šećer. Pa me zanima, da li šećer može da prouzrokuje proširenje moždanih komora ili to nema veze jedno sa drugim? Mnogo sam zabrinuta i mnogo brinem! Ne mogu da dočekam sledeću kontrolu i rezultate tih analiza.
Hvala unapred na odgovoru!

vreme za užinu

Proširene moždane komore fetusa i ogtt – odgovor nutricioniste

Poštovana Milenice,

Ne  znam za vezu gestacijskog dijabetesa i uvećanja moždanih komora. Test opterećenja glukozom je jedan od uobičajenih testova koji se radi u trudnoći. Verovatno bi Vas lekar uputio da ga radite i da prethodno nije ustanovio uvećanje moždanih komora kod fetusa. Nadam se da ste dobro i želim Vam sve najbolje.

Jasmina Mitrić, nutricionista 

Jasmina Mitrić je autor bloga Tvoj nutricionista

moždane komore fetusa i ogtt

Nutricionisti pitanja možete postaviti i putem mejla: nutricionista@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Pročitajte još:

Reklame

Jasmina Mitrić

Ja sam Jasmina Mitrić, nutricionista.Već 10 godina radim na planiranju kolektivne ishrane i savetovanju ljudi o zdravim namirnicama, zdravoj ishrani i ukusnoj hrani.Potrudiću se da ti objasnim zašto je važno da se hranimo zdravo, koje nam namirnice u tome mogu pomoći, i kako da ih pripremimo tako da sebi i drugima serviramo zdrave, a ukusne obroke.

Related Articles

Back to top button