fbpx
CelijakijaIshranaZdravlje

NutriFree brašno u Srbiji – NutriFree bezglutenski proizvodi na našem tržištu

NutriFree brašno i drugi bezglutenski proizvodi ovog italijanskog brenda na naše tržište stigli su krajem prošle godine. Trenutno u Srbiji možete kupiti NutriFree bezglutensko brašno, ali i ukupno 25 proizvoda istog brenda. Prodajna mreža i dostupnost se iz dana u dan širi, a upoznaćemo vas i sa brojnim prednostima ovog brašna bez glutena, kao i kvalitetom proizvođača NT Food iz Italije.

Iako se život osoba sa celijakijom i intolerancijom na gluten poslednjih desetak godina pojednostavio povećanom ponudom bezglutenskih proizvoda nego što je to ranije bio slučaj, postojala je velika potreba za kvalitetnim, a pre svega sigurnim proizvodima bez glutena.

Zašto je NutriFree pravi izbor?

NT Food je nastao pre više od 30 godina u oblasti poznatoj po proizvodnji hleba, u Toskani, u Italiji. U 2005. godini počela je bezglutenska proizvodnja, a već 2007. proizveden je prvi bezglutenski hleb sa ekstra devičanskim uljem. Proizvođači se od prvog dana trude da unapređuju proizvodnju i osluškuju potrebe kupaca. Tako je 2009. godine među prvim počela proizvodnja hleba u pojedinačnim pakovanjima čime se smanjuje rizik od kontaminacije, a proizvodi ostaju duže sveži. Možete kupiti pakovanja NutriFree hleba su u 4 pojedinačna pakovanja sa po 2 kriške. Daljim unapređenjem, od 2014. godine u proizvodnji biskvita se ne koristi palmino ulje.

NutriFree bezglutenski proizvodi Nutrifree hleb

O kvalitetu NutriFree proizvoda najbolje svedoči to da su od 2019. godine premijum partneri Italijanske federacije kuvara ekskluzivno za bezglutenske proizvode.

NutriFree proizvodi bez laktoze

Imajući u vidu da nisu retke ni intolerancije na laktozu, odnosno mlečne proteine, posebno kod dece, NutriFree proizvodi su pravi izbor. Njihova dodatna prednost je što se proizvođač od samog početka fokusirao i na intoleranciju na laktozu i nudi čitav asortiman proizvoda bez laktoze – hleba, keksa, grlickalica i drugog.

Ove godine je kompanije NT Food odlučila da svojim potrošačima ponudi dodatnu garanciju bezbednosti, te su prošli dodatni proces sertifikacije za svoju proizvodnju i asortiman. NutriFree proizvodi sada imaju licenciran logotip, zavisno od vrste proizvoda: „bez laktoze“ i „bez laktoze i mleka“ koji garantuju potrošačima da proizvodi ili ne sadrže laktozu ili ne sadrže ni laktozu ni mlečne proteine.

NT Food godišnje proizvede preko 28.000.000 komada proizvoda bez glutena i laktoze, a distribuira ih širom sveta. NutriFree brašno bez glutena se u većini evropskih zemalja izdaje na recept.

NutriFree-bezglutenski-proizvodi-Nutrifree-brasno

NutriFree bezglutenski proizvodi u Srbiji

Iako se život osoba sa celijakijom i intolerancijom na gluten poslednjih desetak godina pojednostavio povećanom ponudom bezglutenskih proizvoda nego što je to ranije bio slučaj, postojala je velika potreba za kvalitetnim, a pre svega sigurnim proizvodima bez glutena. NutriFree dolazi na naše prostore upravo iz želje uvoznika da sebi i svojoj porodici obezbedi kvalitetnu bezglutensku ishranu.

PANETTONE CON COCCE DI CIOCCOLATO

Uvidevši da postoji potreba na tržištu da veliki deo ljudi dođe do ovih proizvoda, počeo je uvoz, a zatim i distribucija na veliko i u maloprodajnim objektima širom Srbije. Za sada se NutriFree proizvodi mogu naći u:

NutriFree brašno bez glutena

Mix per Pasta Fresca
  • U svom asortimanu, NT Food ima više vrsta mešavina bezglutenskog brašna, a ona se mogu kupiti i u Srbiji. Pre svega, tu je osnovna mešavina brašna – MIX PER PANE koje u svom sastavu ima: kukuruzni skrob, pirinčano brašno, tapioka skrob, šećer, vlakna psilijuma, so, zgušnjivači: guar guma; hidroksi-propil-metilceluloza i ekstrakt kvasca.
  • MIX PER PANE INTEGRALE je integralno brašno čije je sastav:kukuruzni skrob, pirinčano brašno, 10,5% heljdino brašno, tapioka skrob, šećer, 3% pirinčanih mekinja, psillum vlakna, zgušnjivači: E464, guar guma, so i aroma.
  • Farina Multiuso je višenamensko brašno čiji sastav čine: kukuruzni skrob, pirinčano brašno, krompirov skrob, šećer, zgušavači: guar guma, hidroksipropil metil celuloza i ekstrakt kvasca.
  • MIX PER PIZZA – mešavina za testo za picu. Sastav: kukuruzni skrob, pirinčano brašno, heljdino brašno, šećer, vlakna psilijuma, so, zgušnjivači: guar guma; ksantan guma.
  • MIX PER PASTA FRESCA je mešavina brašna idealna za pravljenje sveže paste, njoka, taljatelja i rezanaca. Sastav ovog brašna čine: kukuruzni skrob, tapioka skrob, pirinčano brašno, kukuruzno brašno, zgušnjivač: ksantan guma.
  • MIX PER DOLCI je brašno za kolače i sastoji se od: kukuruzni skrob, pirinčano brašno, tapioka skrob, šećer, vlakna psilijuma, zgušnjivači: guar guma, hidroksipropil metil celuloza; so, ekstrakt kvasaca.

Ove mešavine brašna, ali i druge proizvode proizvođača NutriFree u Srbiji možete naći na navedenim prodajnim mestima. Spisak prodajnih mesta se povećava, a najsvežije informacije i smernice o NutriFree proizvodima možete dobiti od uvoznika NutriFree Srbija.

Reklame

Related Articles

Back to top button