fbpx
U poverenju

Prirodni afrodizijaci: 20 najboljih prirodnih afrodizijaka

Da li postoje prirodni afrodizijaci zaista? Šta su oni? Predstavljamo vam 20 najboljih prirodnih afrodizijaka uz pomoć kojih možete pokušati da podstaknete vaš libido. Neki su možda nedovoljno efikasni, ali ukusni, a među ovih 20 sigurno ćete pronaći.

Koji su najbolji prirodni afrodizijaci?

Pokušavate da podstaknete svoj libido? Ova hrana može da zadovolji vaš apetit i podstakne vaše želje!

prirodni afrodizijaci

1. Med

U srednjem veku novopečeni mladenci su pili medovinu, fermentisani napitak od meda, kako bi pojačali želju. Danas znamo da je med izvor bora, minerala koji pomaže metabolizam estrogena, a kod muškaraca povećava nivo testosterona u krvi.

2. Rukola

Ovaj zeleniš je dokumentovan kao afrodizijak još od prvog veka, gde je opisano da je nariban i dodat peršunu i cvetu orhideje, a takođe i u kombinaciji sa kikirikijem i pistaćima. Danas se rukola koristi u salatama i sa testeninom.

3. Bosiljak

U italijanskoj kulturi bosiljak se dodaje u jelo kako bi privukao muževe svojim suprugama. Određeni sastojci bosiljka poboljšavaju cirkulaciju, što izaziva učinak “zagrevanja” u telu koji povećava osećaj senzualnosti.

4. Avokado

U kulturama Maja i Asteka ovo voće se smatralo moćnim afrodizijakom. Naučnici trvde da nam avokado pruža mnoštvo važnih hranjivih materija potrebnih za seksualnu funkciju, što uključuje beta karotin, magnezijum i vitamin E.

Prirodni afrodizijaci:

5. Asparagus

Aspragus je toliko bogat vitaminom E, vrlo važnim nutrijentom za seksualnu funkciju da ga često zovu “seksualni vitamin”.

6. Masline

Ko bi rekao da moć zavođenja leži u maslinama? Stari Grci su smatrali da zelene masline čine muškarce više muževnim, a da crne povećavaju želju kod žena.

7. Bademi

U starom Rimu, bademi, simbol plodnosti, bacani su na mladu i mladoženju. Danas znamo da bademi (i ostali orašasti plodovi) predstavljaju snažan izvor esencijalnih masnih kiselina, koje su potrebne za proizvodnju polnih hormona.

8. Beli luk

Beli luk sadrži alicin, komponentu koja može da poveća protok krvi u polne organe. Ali pre nego što ga stavite na probu, učiniti sebi uslugu i dajte vašem partneru mint bombone. Ili još bolje, pobrinite se da ga oboje konzumirate!

afrodizijaci limun

9. Limun

Previše napeti da bi uživali u seksu? Udisanjem mirisa limuna (kao i kamilice na primer) postiče se duboka relaksacija i kod muškaraca i kod žena.

10. Kajsije

Ovo voće deluje na žene jer sadrži puno minerala, kao i vitamin E, koji može da podstakne seksualnu želju i plodnost.

Prirodni afrodizijaci:

11. Čokolada

Tamna čokolada sadrži feniletilamin, “ljubavnu hemiju”. Veruje se da izaziva osećanje uzbuđenja i euforije. Čist kakao sadrži triptofan, ključnu komponentu serotonina, za koji se zna da dovodi do osećaja lepog raspoloženja i relaksacije.

12. Jagode

Za jagode se kaže da povećavaju romantične želje, a bile su i simbol ljubavi u starom Rimu. Duplirajte svoju želju sledećim obrokom služeći jedno drugo jagodama prelivanim čokoladom.

afrodizijaci smokve

13. Smokve

Stari Grci su povezivali smokve sa ljubavlju i plodnošću. To je verovatno zbog velike količine vlakana koju sadrži. Za muškarce vlakna su dobra za cirkulaciju, što znači da jedući smikve mogu da zadrže protok krvi na pravim mestima.

14. Ostrige

Ostrige su bogate cinkom, neophodnim za metabolizam testosterona. Kod žena cink pomaže da se održavaju nivoi estrogena. A ostrige takođe povećavaju nivo dopamina u mozgu, “hormona zadovoljstva”, čime se podstiče libido i kod žena i kod muškaraca.

15. Banane

Banane su bogate kalijumom i B vitaminima, značajnim za seksualnu izdržljivost i proizvodnju polnih hormona kod muškaraca i žena. One takođe sadrže bromelin za koji holistička medicina veruje da povećava libido, pa da čak može i da izleči impotenciju kod muškaraca.

Prirodni afrodizijaci:

16. Ljute papričice

Postarajte se da vaš romantični obrok ima dosta ljutih papričica. Capsaicin, supstanca u čiliju koja mu daje ljutninu, povećava broj otkucaja srca, protok krvi i znoja kada se jede – imitira prirodnu reakciju tela na seksualnu uzbuđenost.

17. Muskatni oraščić

Visoko je cenjen kao afrodizijak u tradicionalnoj kineskoj kulturi. Pokušajte posipanje muskatnog oraščića nakon večere u kafu za malo ljubavnog zova. Stručnjaci za aromaterapiju veruju da miris pite od bundeve jača strast kod muškaraca.

20 najboljih prirodnih afrodizijaka

18. Ananas

Bogat vitaminom C, ananas se ponekad koristi kao homeopatski lek za impotenciju (zbog prisutnosti visokog novia bromelina iz ananasa, iste stvari koja daje banana njenu moć povećanja libida).

19. Vanila

Prema starom predanju iz Meksika, za miris i ukus vanile se veruje da povećavaju požudu. U stvari, kada su Španci prvi put uvezli vanilu u Europu ona je prodavana kao lek za lečenje impotencije.

20. Đumbir

Smatra se da poboljšava cirkulaciju krvi u svim delovima tela uključujući i polne organe. Lekari u Staroj Grčkoj su propisivali koren đumbira muškarcima koji su doživljavali seksualne poteškoće, a đumbir je naveden i u Kama Sutri kao afrodizijak.

Izvori: 

Objavljen: 16. jul 2013. godine, ažuriran: 19. februar 2024. godine

Save

Save

Save

Save

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button