fbpx
U poverenju

Prirodni afrodizijaci: 20 najboljih prirodnih afrodizijaka

Da li postoje prirodni afrodizijaci zaista? Šta su oni? Predstavljamo vam 20 najboljih prirodnih afrodizijaka uz pomoć kojih možete pokušati da podstaknete vaš libido. Neki su možda nedovoljno efikasni, ali ukusni, a među ovih 20 sigurno ćete pronaći.

Koji su najbolji prirodni afrodizijaci?

Pokušavate da podstaknete svoj libido? Ova hrana može da zadovolji vaš apetit i podstakne vaše želje!

prirodni afrodizijaci

1. Med

U srednjem veku novopečeni mladenci su pili medovinu, fermentisani napitak od meda, kako bi pojačali želju. Danas znamo da je med izvor bora, minerala koji pomaže metabolizam estrogena, a kod muškaraca povećava nivo testosterona u krvi.

2. Rukola

Ovaj zeleniš je dokumentovan kao afrodizijak još od prvog veka, gde je opisano da je nariban i dodat peršunu i cvetu orhideje, a takođe i u kombinaciji sa kikirikijem i pistaćima. Danas se rukola koristi u salatama i sa testeninom.

3. Bosiljak

U italijanskoj kulturi bosiljak se dodaje u jelo kako bi privukao muževe svojim suprugama. Određeni sastojci bosiljka poboljšavaju cirkulaciju, što izaziva učinak “zagrevanja” u telu koji povećava osećaj senzualnosti.

4. Avokado

U kulturama Maja i Asteka ovo voće se smatralo moćnim afrodizijakom. Naučnici trvde da nam avokado pruža mnoštvo važnih hranjivih materija potrebnih za seksualnu funkciju, što uključuje beta karotin, magnezijum i vitamin E.

Midas
1 2 3 4Next page

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button