Verujte mi da sam bila ubeđena da sipana pita sa jabukama ne može da uspe kada sam ga prvi put pravila. Krenula sam potpuno skeptično, a ispalo je odlično. Ne znam zašto se nikada ne setim da ga pravim tokom godine, kao što se ne setim da vanilice pravim mimo novogodišnjih praznika.
Pomešati sve suve sastojke i podeliti na tri dela. (Kada budete pravili 3-4 put, moći ćete direktno iz činije da sipate). Jabuke oljušite, izrendajte i pomešajte sa ostalim mokrim sastojcima. Mokre sastojke podelite na 2 dela. Ova mera je za manji preh (onaj kao manji đuveč). Stavite u pleh papir za pečenje ili fino podmažite uljem, zatim sipajte:
deo suvih sastojaka,
preko 1. deo mokrih sastojaka rasporedite,
onda pospite 2. deo,
pa 2. deo mokrih sastojaka i na kraju
treći deo suvih sastojaka.
U šoljicu pomešajte kašiku ulja i 3 kašike vode, pa time polako pospite preko vrha kolača. Prvi put sam pogrešila jer ništa nisam posipala, a jabuke nisu dovoljno vlažne da dospeju do vrha, pa sam to u hodu radila. Ovako je mnogo bolje, kada se malo pokvasi preko.
Pecite 40 minuta na 180 stepeni.
Sipana pita od jabuka
* Napomena
Kolač je prilagođen za početnike.
U slučaju da ne pravite posnu verziju, možete ulje zameniti ispoljenim maslacem.
Nemojte celu količinu belog brašna menjati nekom drugom vrstom, posebno ne krupnije mlevenim poput heljdinog jer nećete dobiti kompaktnu strukturu kolača.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Ženske pantalone su veoma svestran komad odeće koji se nalazi u svakom ženskom ormanu. Neophodne su za razne vrste stajlinga - bio u pitanju svakodnevni šik ili posebna prilika u kojoj želite da zablistate. S obzirom na to da postoji zaista mnogo vrsta ovog odevnog komada, pitanje je koje ženske pantalone su obavezne i služe kao odlična baza za mnoge kombinacije? Za vas smo spremili praktične savete i trikove kako možete nositi odabrani par ženskih pantalona!
Dok piletina može biti mnogo blaga i "utopiti se" u ukus graška, junetina je dovoljno dominantna da se u jelu i grašak i junetina osećaju baš kako treba.
Normalno je da se nivoi tokom života menjaju, posebno u pubertetu, tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće i menopauze. Zbog pojedinih lekova i zdravstvenih problema može da se javi hormonska neravnoteža.
Dok piletina može biti mnogo blaga i "utopiti se" u ukus graška, junetina je dovoljno dominantna da se u jelu i grašak i junetina osećaju baš kako treba.
Gibanica bez sira je jedno od najjednostavnih jela. Za pripremu vam ne treba nikakvo predznanje ni iskustvo u kuhinji. Dovoljno je da obezbedite potrebne sastojke, imate pleh, rernu i to je to. Pratite uputstva i nećete pogrešiti.