Makovnjača s gotovim korama se priprema mnogo ređe od klasične makovnjače za kosu se testo mesi. Ipak, ovo je lakša i brža verzija, posebno pogodna za one koji nisu vešti sa pravljenjem kiselog testa. Veoma jednostavno je mogu napraviti i oni koji do sada nisu pravili kolače i testa, jer sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
pakovanje gotovih tanjih kora od 500 grama
250 grama maka
1 prašak za pecivo
kašičica brašna
2 vanilin šećera ili 1 ekstrakt vanile
4 jajeta
1 šolja jogurta (mera od 2dl)
1 šolja kiselog mleka
1 šolja ulja ili istopljenog maslaca
3 šolje šećera
Kako se pravi makovnjača sa gotovim korama?
Umutiti (možete i viljuškom ili žicom) jaja, dodati kiselo mleko, jogurt, zatim ulje, pa šećer, te prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umeštati, pa dodati i mak na kraju. Ovom smesom filovati kore.
Kore prebrojati i podeliti tako da ih bude po 3. Fil nanositi na svaku koru. Računajte da ima oko 60 supenih kašika fila, te tako i rasporedite na svaku koru 3-4 kašike u zavisnosti od broja kora. Stavljajte koru preko kore, tako da svaku nafilujete i urolajte 3 komada. Kada završite premažite ostatkom fila ili uljem (ako vam nije ostalo fila). Ostavite da odstoji najmanje 2 sata kako bi kore i mak lepo upili, a onda pecite oko 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.
Ljudi rođeni 16. avgusta zrače snagom Lavova, ali ih dodatno oblikuje broj 16, koji donosi unutrašnju dubinu, samoposmatranje i duhovnu složenost. Ispod njihove samouverene spoljašnosti, često se krije intuitivna i refleksivna priroda, spremna na ličnu transformaciju.
Implantacijski grčevi su jedan od raniih znakova trudnoće i događaju se određenom broju žena. Oni se događaju upravo u vreme kada oplođena jajna ćelija, odnosno blastocista uspeva da se ugnezdi u sluzokožu materice kako bi nastavila da raste.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Ljudi rođeni 15. avgusta nalaze se na vrhuncu lavlje sezone, pa nije ni čudo što su impresivni, ponosni i izrazito harizmatični. Njihova energija pleni, a broj 15 im dodaje umetničku žicu, senzualnost i brižnost. Ovi Lavovi su često osobe koje zrače toplinom, samopouzdanjem i elegancijom.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Overena saglasnost drugog roditelja često je ključan dokument koji potvrđuje da jedan roditelj ili staratelj ima dozvolu da vodi dete preko granice. Ovaj dokument je posebno važan u slučajevima razvedenih roditelja, starateljstva ili kada dete putuje sa trećom osobom.
Carske štangle su jedan od najlepših sitnih kolača, mada primećujem da se retko prave. Ne postoji posna verzija, već samo ova kada se kao i za vanilice, koristi mast. Bez obzira na to, nisu masni uopšte, preukusni su i sve što ćete osećati su orasi.
U nekim kulturama, crvena može imati različite konotacije koje mogu uticati na preferencije. Na primer, u nekim azijskim kulturama crvena je simbol sreće i prosperiteta, dok u drugim može biti povezana s opasnošću ili upozorenjem.
Recept za američke palačinke sa jabukama. Pravila sam ih sa jabukama u testu, ali i jabukama preko. Testo je samo po sebi toliko lepo, a ne previše slatko, da možete samo dodati i prah šećer ili neko drugo voće, krem ili šta volite.