Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.
Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.
Sastojci za losos iz rerne:
4 šnicle lososa
krupna so
mleveni biber
seckani peršun
malo maslinovog ulja
2 čena belog luka
Kako se sprema losos iz rerne?
Začinite šnicle lososa dodajući im so i biber. U pleh stavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 230 °C.
Sitno iseckajte peršun i beli luk i sipajte u činijicu sa ostatkom bibera i soli, pa premažite sva 4 parčeta. Deo možete ostaviti i za kasnije. Neko voli da dodaje marinadu nakon pečenja, a pre jela.
Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata, a onda pecite oko 15 minuta.
Servirajte po želji uz razno povrće ili kao dodatak salati. Idealan je ako vodite računa o unosu kalorija, posebno kada ga kombinujete sa kuvanim jajetom i zelenom salatom uz dodatak semenki.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Gardnerella vaginalis je jedna vrsta bakterija unutar vaše vagine i deo onoga što je poznato kao mikrobiom ili vaginalna flora. Ona podrazumeva različite vrste i količine bakterija koje održavaju vašu vaginu zdravom.
Beli veš može da posivi iz više razloga, uključujući upotrebu tvrde vode, nakupljanje deterdženta, ili pranje sa tamnijom odećom. Neki od načina da ovo predupredite su da sledite ovih 8 koraka.
Većina trudnica dobar deo perioda drugog stanja potroši razmišljajući o tome kako će izgledati prvi dani sa bebom kod kuće, šta će beba raditi i kako se brinuti o njoj. Verovatno su vam mnogo puta već ponovili da novorođenče spava, plače, kaki i jede, na smenu, ali iako zvuči jednostavno, verovatno će vam biti potrebno još informacija, kako bi mogle da se opustite u ovom novom i neverovatnom periodu života.
Džem od dunja se ne pravi toliko često, a zapravo je preukusan i ne priprema se komplikovano. Za prvi put možete probati sa manjom merom od jednog do dva kilograma, te videti kako će vam ispasti i da li ste zadovoljni.
Iako se radi o kuglicama, posni kolači sa malinama se mogu praviti i kao na ovim slikama, u silikonskim kalupima za led. Na ovaj način ćete dobiti kolačiće koji izgledaju kao bombonjere.v
Alternativni načini za kićenje kuće su sve popularniji. Mnogi se više bave ostatkom kuće, nego samom jelkom. Moguće i da živite u malom prostoru i jednostavno nemate mesta za jelku.