fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Losos iz rerne: Kako ispeći šnicle lososa u rerni

Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.

Sastojci:

  • 4 šnicle lososa
  • krupna so
  • mleveni biber
  • seckani peršun
  • malo maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

Kako se sprema losos iz rerne?

Začinite šnicle lososa dodajući im so i biber. U pleh stavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 230 °C.

Sitno iseckajte peršun i beli luk i sipajte u činijicu sa ostatkom bibera i soli, pa premažite sva 4 parčeta. Deo možete ostaviti i za kasnije. Neko voli da dodaje marinadu nakon pečenja, a pre jela.

Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata, a onda pecite oko 15 minuta.

Servirajte po želji uz razno povrće ili kao dodatak salati. Idealan je ako vodite računa o unosu kalorija, posebno kada ga kombinujete sa kuvanim jajetom i zelenom salatom uz dodatak semenki.

losos 1 e1709212607562

Foto: MrsPetkovic

Ukoliko vam treba još ideja, ovde ih možete naći: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal

losos iz rerne

Foto: MrsPetkovic

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button