Losos iz rerne: Kako ispeći šnicle lososa u rerni
Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 4 šnicle lososa
- krupna so
- mleveni biber
- seckani peršun
- malo maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Kako se sprema losos iz rerne?
Začinite šnicle lososa dodajući im so i biber. U pleh stavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 230 °C.
Sitno iseckajte peršun i beli luk i sipajte u činijicu sa ostatkom bibera i soli, pa premažite sva 4 parčeta. Deo možete ostaviti i za kasnije. Neko voli da dodaje marinadu nakon pečenja, a pre jela.
Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata, a onda pecite oko 15 minuta.
Servirajte po želji uz razno povrće ili kao dodatak salati. Idealan je ako vodite računa o unosu kalorija, posebno kada ga kombinujete sa kuvanim jajetom i zelenom salatom uz dodatak semenki.
Ukoliko vam treba još ideja, ovde ih možete naći: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal