fbpx
Porodična trpeza

Kukuruzni naćosi

Ako želite da napravite zdrave grickalice koje će biti prilog uz predjelo ili da imate uz sos kada gosti dođu, onda su kukuruzni naćosi pravi izbor za vas. Neki iz zovu i krekeri, možete ih čak seći i kao pločice. Kako god vama više odgovara.

kukuruzni krekeri

Šta je potrebno da za kukuruzne krekere – naćose?

  • 130 g brašna za palentu
  • 50 g oljuštenog sirovog suncokreta
  • 30 g lanenog semena
  • 30 g susama
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 250 ml ključale vode
  • morska so za posipanje

Kako se prave domaći kukuruzni naćosi?

Zagrejte rernu na 150 stepeni, kad počnete da pripremate naćose. U jednoj posudi sjedinite sve suve sastojke, zatim im dodajte ulje, pa ključalu vodu. Pomešajte da dobijete palentu. Na list papira stavite smesu i još jedan list papira za pečenje preko, kako bi mogli da lepo rastanjite smesu a da se ne lepi. Prstima ili oklagijom rastanjite najviše što možete celu smesu. Postoji i opcija da razvlačite smesu silikonskom varjačom bez papira preko. Probajte kako je vama najlakše.

kukuruzni naćosi

Skinite gornji sloj papira, posolite, isecite pre nego ubacite u rernu i pecite 30 minuta na 150 stepeni. Smesa je dovoljna za skoro 2 pleha od rerne. Ako više volite da kukuruzni naćosi imaju rustični oblik, možete i da ih ostavite u komadu, a onda lomite u nepravilne oblike nakon pečenja.

Još recepata:

Photo privatna arhiva @mrspetkovic

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles