Kada vam treba neki brzinski kolač, koji je i ukusan i sočan, onda su banana mafini pravi izbor za vas. Prave se veoma jednostavno, a recept je moguće menjati prema vašem nahođenju, pa će ukus često biti potpuno drugačiji.
Sastojci za mafine od banana:
2 prezrele banane
1 jaje
120 g šećera
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja mleka
4 kašike kokosovog ili suncokretovog ulja ili 2 pune kašike istopljenog maslaca
100 g čokoladnih kapljica ili obične čokolade za kuvanje iseckane na kockice
u verziji sa slike su dodate 2 kašike kikiriki putera i 50 grama seckanih lešnika
Kako se prave banana mafini?
U jednu posudu staviti banane i ispasirati ih dobro, zatim dodati jaje, ulje, šećer, pa brašno, prašak za pecivo i sve izmešati. Dodati mleko i lepo sjediniti u ujednačenu masu. Na kraju dodati čokoladu i šta još budete želeli, pa polako izmešati.
Zatim sipati u kalup za mafine koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, korpicama ili podmazali. Od ove smese ćete imati 12 velikih ili 18 srednjih mafina. Pecite, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 25 minuta.
Rođeni 17. septembra su ljudi koji na život gledaju ozbiljno i temeljno. Njihova snaga je u istrajnosti i posvećenosti, a slabost u tome što često zaboravljaju da se opuste i uživaju u trenutku.
Motivacija je pokretačka snaga koja nas podstiče da ostvarimo ciljeve, prevaziđemo izazove i istrajemo kada postane teško. Ona je ključna kako za lične tako i za profesionalne uspehe - od završavanja fakulteta, preko razvijanja zdravih navika, do suočavanja sa kriznim periodima života. Međutim, motivacija nije uvek stabilna. Svi znamo onaj osećaj kada započnemo puni entuzijazma, a zatim vrlo brzo posustanemo.
Začeće nakon kontracepcije ne bi trebalo da bude problem samo po sebi. Za parove koji su koristili određene metode kontracepcije, postizanje trudnoće može biti sledeći korak u planiranju porodice.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.