Kiseli kupus sa kolenicom
Evo kako da napravite svadbarski kupus, ali ne klasičan sa više vrsta mesa već samo kiseli kupus sa kolenicom. Verujte, neće mu faliti ničega i biće preukusan.
U poslednje vreme često se jede kolač „Tri leće“ kao svojevrstan ozbiljan specijalitet, a koh se sve ređe spominje. Ovo je kolač koji potiče iz Južne Amerike, a jednostavnija srpska verzija i svojevrstan pandam mu je koh koji smo svi mahom jeli još u detinjstvu.
Neki ga se nevoljno sećaju od vrtića, dok ga drugi obožavaju. Moram priznati da sam jedna od onih koja je uvek skidala sloj kajmaka od mleka, ako se napravi na njemu, a inače ga baš volim. Jedan je od retkih kolača koji svo troje dece voli da jede, što mu dođe kao dodatni plus. Jeste da ima u njemu šećera, ali meni se čini kao sasvim solidna mlečna užina za dete već od prvog rođendana i kasnije.
Postoje razne verzije koha, meni se dopada ovaj u koji ide samo griz, dovoljno je sočan, a ima lepu teksturu.

Foto: MrsPetkovic
Prvo odvojite belanca od žumanaca. Belanca sa 6 kašika šećera umutite mikserom u čvrst sneg, a zatim dodajte i žumanca. U ovu smesu dodajte griz i prašak za pecivo. Sve promešajte i sipajte u podmazan pleh dimenzija oko 25 x 35 cm.
Nemojte stavljati papir za pečenje da se ne bi natopio od mleka kojim ćete kasnije preliti kolač.

Foto: MrsPetkovic
U prethodno zagrejanoj rerni pecite 15-20 minuta na 180˚C. Kada porumeni, proverite viljuškom ili čačkalicom da li je kolač pečen. Važno je da na viljušci ne ostaju delovi testa.
Dok se kolač peče, ugrejte do ključanja mleko sa 1 kesicom vanilin šećera i 6 kašika šećera. Izvađen iz rerne, vruć kolač, prelijte mlekom i ostavite da se ohladi. Nakon toga ga možete služiti.
Kada je potpuno ohlađen, odložite ga u frižider, gde može da stoji do 3 dana.
Evo recepta i za ČOKOLADNI KOH.

Objavljen: 7. januar 2021. godine, ažuriran: 5. avgust 2024. godine
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Evo kako da napravite svadbarski kupus, ali ne klasičan sa više vrsta mesa već samo kiseli kupus sa kolenicom. Verujte, neće mu faliti ničega i biće preukusan.
U ljubavi žele dinamiku, mentalnu stimulaciju i partnera koji razume njihovu potrebu za slobodom. Ne podnose rutinu, pa im je važno da odnos raste, menja se i donosi novo iskustvo. Privlače ih samostalni, snažni i otvoreni ljudi.
Koji su koraci za savršeno čišćenje lica? Šta treba uraditi? Na koji način? Koliko često treba koristiti masku za lice i koju vrstu maske je najbolje koristiti? Kako odabrati umivalicu: Najbolji gel za umivanje?
Spremili smo vam 50 ideja za doručak. Neki recepti su jednostavni, neki malo komplikovaniji, ali sigurno ćete naći nešto zanimljivo i po vašem ukusu.
U nekim slučajevima, pojava akni nije posledica hormonske spirale. Nekada se akne javljaju i u odrasloj dobi zbog promenjene nege kože, stresa ili loše ishrane.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Evo kako da napravite svadbarski kupus, ali ne klasičan sa više vrsta mesa već samo kiseli kupus sa kolenicom. Verujte, neće mu faliti ničega i biće preukusan.
Spremili smo vam 50 ideja za doručak. Neki recepti su jednostavni, neki malo komplikovaniji, ali sigurno ćete naći nešto zanimljivo i po vašem ukusu.
Džem od dunja se ne pravi toliko često, a zapravo je preukusan i ne priprema se komplikovano. Za prvi put možete probati sa manjom merom od jednog do dva kilograma, te videti kako će vam ispasti i da li ste zadovoljni.
Iako se radi o kuglicama, posni kolači sa malinama se mogu praviti i kao na ovim slikama, u silikonskim kalupima za led. Na ovaj način ćete dobiti kolačiće koji izgledaju kao bombonjere.v
Još jedan predlog za ručak iz rerne ili samo u jednoj šerpi je svinjsko meso u paradajz sosu.
Kako da napravite brze uštipke bez dugog čekanja da testo naraste i ukoliko nemate kvasac (ili se ne snalazite sa njim), ovo su uštici sa praškom za pecivo.