Rođeni 24. avgusta – osobine ličnosti, ljubav, karijera i karakter
Ljudi rođeni 24. avgusta su pripadnici znaka Device, ali s izraženim individualizmom. Iako su praktični i racionalni, često neguju i snažnu umetničku crtu.
U poslednje vreme često se jede kolač „Tri leće“ kao svojevrstan ozbiljan specijalitet, a koh se sve ređe spominje. Ovo je kolač koji potiče iz Južne Amerike, a jednostavnija srpska verzija i svojevrstan pandam mu je koh koji smo svi mahom jeli još u detinjstvu.
Neki ga se nevoljno sećaju od vrtića, dok ga drugi obožavaju. Moram priznati da sam jedna od onih koja je uvek skidala sloj kajmaka od mleka, ako se napravi na njemu, a inače ga baš volim. Jedan je od retkih kolača koji svo troje dece voli da jede, što mu dođe kao dodatni plus. Jeste da ima u njemu šećera, ali meni se čini kao sasvim solidna mlečna užina za dete već od prvog rođendana i kasnije.
Postoje razne verzije koha, meni se dopada ovaj u koji ide samo griz, dovoljno je sočan, a ima lepu teksturu.
Foto: MrsPetkovic
Prvo odvojite belanca od žumanaca. Belanca sa 6 kašika šećera umutite mikserom u čvrst sneg, a zatim dodajte i žumanca. U ovu smesu dodajte griz i prašak za pecivo. Sve promešajte i sipajte u podmazan pleh dimenzija oko 25 x 35 cm.
Nemojte stavljati papir za pečenje da se ne bi natopio od mleka kojim ćete kasnije preliti kolač.
Foto: MrsPetkovic
U prethodno zagrejanoj rerni pecite 15-20 minuta na 180˚C. Kada porumeni, proverite viljuškom ili čačkalicom da li je kolač pečen. Važno je da na viljušci ne ostaju delovi testa.
Dok se kolač peče, ugrejte do ključanja mleko sa 1 kesicom vanilin šećera i 6 kašika šećera. Izvađen iz rerne, vruć kolač, prelijte mlekom i ostavite da se ohladi. Nakon toga ga možete služiti.
Kada je potpuno ohlađen, odložite ga u frižider, gde može da stoji do 3 dana.
Evo recepta i za ČOKOLADNI KOH.
Objavljen: 7. januar 2021. godine, ažuriran: 5. avgust 2024. godine
Ljudi rođeni 24. avgusta su pripadnici znaka Device, ali s izraženim individualizmom. Iako su praktični i racionalni, često neguju i snažnu umetničku crtu.
Veoma je izazovno biti samohrani roditelj, a kakvi su pristupi vaspitanju kod samohranih roditelja i šta je predlog i savet?
Naveli smo nekoliko grešaka kod uspavljivanja bebe koje se najčešće prave iz najbolje namere. Uspavljivanje je i jedan od izazova sa kojim se roditelji susretnu. Svi bi želeli da se beba što lakše uspava, ali i da se manje budi tokom noći.
Čitateljka je postavila pitanje psihoterapeutu zbog toga što dete ima strah od spavanja u sobi samostalno i nije sigurna šta bi trebalo da uradi.
Ljudi rođeni 23. avgusta nalaze se na prelazu između znaka Lava i Device, pa često u sebi nose najbolje osobine oba znaka. S jedne strane su organizovani, analitični i vredni, a s druge šarmantni, samopouzdani i puni entuzijazma.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Čini se da su špagete bolonjeze jedne od najčešće spremanih i svojevrstan klasik, čak i u Srbiji. Međutim, nije svaki sos podjednako dobar. Kako da napravite jednostavan, a kako originalni bolonjeze sos?
Piroške su još jedan od starih recepata i zapravo su veoma slične mekikama. Mnogi se pitaju koja je razlika između mekika, uštipaka, piroški i krofni.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Ovaj kolač sa grizom i šljivama može da prođe kao brza zamena za knedle sa šljivama u plehu, iako su knedle jedna od nezamenljivih poslastica.
Carske štangle su jedan od najlepših sitnih kolača, mada primećujem da se retko prave. Ne postoji posna verzija, već samo ova kada se kao i za vanilice, koristi mast. Bez obzira na to, nisu masni uopšte, preukusni su i sve što ćete osećati su orasi.
Recept za američke palačinke sa jabukama. Pravila sam ih sa jabukama u testu, ali i jabukama preko. Testo je samo po sebi toliko lepo, a ne previše slatko, da možete samo dodati i prah šećer ili neko drugo voće, krem ili šta volite.