fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Koh sa čokoladom (Čokoladni koh od griza)

Ukoliko volite običan koh od griza, a volite i čokoladu, onda je koh sa čokoladom idealno rešenje za vas. Pravi se veoma jednostavno i jedino što može da vas omete je što nije baš moguće da se napravi u jednoj posudi iako je za dvadesetak minuta sve gotovo.

cokoladni koh

Šta je potrebno za čokoladni koh?

  • 3 jajeta
  • 22 kašike šećera
  • 7 kašika griza
  • 1 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 550 ml + 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja + za podmazivanje pleha
  • 90 grama putera
  • 100 grama čokolade
koh sa cokoladom cokoladni koh 4

Kako se pravi koh sa čokoladom?

Prvo napravite sam koh. Odmah upalite rernu da se greje na 220 stepeni, kada budete ubacili koh smanjićete na 180 stepeni. Pleh podmažite uljem i ubacite ga u rernu 2 minuta pre nego što budete sipali smesu, kako bi se ulje dobro ugrejalo da se smesa ne zalepi.

Mikserom umutite 3 belanceta sa 8 kašika šećera, nakon toga dodajte i žumanca, pa 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 7 kašika griza, jednu brašna i prašak za pecivo. Na kraju dodajte i 2 kašike kakaoa. Sipajte u ugrejan pleh i pecite 15 do 20 minuta na 180 stepeni.

Dok se smesa peče, pomešajte 500 mililitra mleka sa 12 kašika šećera. U odvojenoj posudi otopite čokoladu sa 2 kašike šećera, 90 grama putera i 50 mililitra mleka.

Kada se kora ispeče, odmah prelijte mlekom sa šećerom, a zatim i smesom od istopljene čokolade. Ostavite da se dobro ohladi, a nakon toga služite. Po želji možete dekorisati sa voćem ili dok je toplo poređati preko komadiće šumskog voća.

koh sa cokoladom cokoladni koh 1

Više recepata možete naći u rubrici PORODIČNA TRPEZA.

*Tanjiri i ostala keramika pravljeni na časovima u Studio keramike Nataše Bojanić.

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button