fbpx
Porodična trpeza

Potaž od tikvice

Kako napraviti ukusan potaž od tikvice koji će i deca rado jesti, a ukoliko ne budete dodavali so, možete ga iskoristiti i za bebinu kuhinju. Spremili smo i spisak 100 ideja za ručak za vas.

Potaž od tikvice – sastojci:

potaž od tikvice
  • 1 veća tikvica
  • 1 veći krompir ili dva manja
  • 2 veće šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 manja glavica crnog luka 
  • po želji malo kelerabe, korena celera ili par listića spanaća
  • list peršuna i celera
  • kašičica soli
  • malo suvog začina
  • malo ulja
  • 1/3 kafene kašičice kurkume
  • 2 lovorova i
  • 4-5 zrna bibera
  • 1 jaje
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika brašna

Kako se pravi potaž od tikvice?

U šerpu sipati 1,2 litara vode, sipati so, ulje, kurkumu, biber i lovorov list. Zatim dodati očišćen i isečen na pola crni luk, šargarepu i paštrnak na štapiće, krompir na veće komade i tikvicu samo na 2-3 dela isečenu. Ovo je važno da bi se sve istovremeno skuvalo. Dodati pred kraj kuvanja i list peršuna. Vreme kuvanja je oko 20 minuta.

Kada je skuvano, procediti i u seckalicu ili blender staviti tikvicu, krompir, šargarepu, luk i drugo povrće. Sve dobro izmikasti sa malo tečnosti da se dobije ujednačena masa bez komadića.

Umutiti jaje sa pavlakom i brašnom, razrediti u tečno sa par kašika tople vode i sipati u vodu u kojoj se kuvalo povrće. Zatim vratiti i povrće i staviti suvi začin i dodatno so po želji. Kuvati samo dok ne provri i služiti toplo uz dodatak pavlake i kurkume po želji.

potaz sa tikvicama 3
Potaž od tikvice 4

Još recepata možete naći na našem Instagram profilu @demetra.portal

Save

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker