fbpx
Običaji i proslavePorodicaUređenje doma

5 načina za kićenje doma ukrasima za jelku bez korišćenja jelke

Možda nemate mesta za jelku, ali ne možete da odolite ukrasima, a možda i imate višak ukrasa za jelku. Ovo je pet načina za kićenje doma ukrasima za jelku bez korišćenja jelke.

5 načina za kićenje doma ukrasima

Alternativni načini za kićenje kuće su sve popularniji. Mnogi se više bave ostatkom kuće, nego samom jelkom. Moguće i da živite u malom prostoru i jednostavno nemate mesta za jelku. Predstavljamo vam načine kako da okitite dom u praznično ruho ukrasima za jelku.

1. Okitite kamin, šank ili stepenice

Ako u kući imate šank ili kamin, nemojte preskočiti da ih ukrasite. U ove svrhe možete koristiti i komodu u predsoblju ili stepenice. Možete prebaciti zimzelenu granu celom dužinom ili obmotati oko gelendera, staviti na šank, a na nju kačiti kugle i ukrasne trake. U prostoru su sve popularnije crna, bela i zlatna paleta za glamurozan izgled.

novogodisnja dekoracija kicenje doma ukrasima
Photo by Eugene Zhyvchik on Unsplash

2. Napravite dekoraciju na polužavniku ili pomoćnom stočiću

Mali, naizgled nemarni detalji čine veliku razliku u dekoraciji. Dodajte u činiju, staklenu providnu vazu ili poslužavnik kugle. Korpe sa ukrasima uz drvenog olovnog vojnika, irvasa ili Deda Mraza su odlična kombinacija. Ovo će stočiću u dnevnoj sobi dati posebnu čar.

Kombinujte prirodne materijale i pastelne boje, iskoristite kugle kojima se možda polomio vrh, te ne možete da ih okačite na jelku. Parče grane iz dvorišta ili lokalnog parkića uz dodatak zlatnih kugli će izgledati sasvim posebno.

3. Postavite ukrase na pod

Velike ukrase ili igračke patuljke stavite na pod. Ukrase za jelku može staviti i u korpu na podu. Nekada prazan prostor na podu ne daje utisak ušuškanosti čak i kada imate jelku i gomilu dekoracije na višim delovima doma. Preveliki ukrasi u uglu će izgledati mnogo bolje od praznih ćoškova.

nova godina 7
Photo by Kate Laine on Unsplash

4. Dekorište trpezu

Jedan od načina za kićenje doma ukrasima je definitivno trpezarijski sto sa kuglama. Možete dodati po svaku kuglu u jedan tanjir ili pored pribora za jelo i već će sve delovati svečanije.

Možete iskoristiti da celom sredinom stola postavite zimzelenu traku ili traku od organdina, a onda na nju dodate svećnjak i novogodišnje ukrase. Ovo je opcija kada hranu već servirate u tanjirima. U protivnom će biti nezgodno da spustite posude sa hranom ili da se dodajete preko dekoracije.

Ovo je i mesto koje se najpre primeti ako pravite gozbu, tu ćete provesti najviše vremena i biće svečanije, ako budete imali dekoraciju.

Kada je sto u pitanju, mogućnosti su zaista neograničene. Možete birati svečani stolnjak, podloge ispod tanjira, salvete i druge detalje. Savet je da budete ekonomični, birajte skuplje stvari poput stolnjaka koji možete koristiti i u drugim svečanim prilikama, a sitne i jeftine detalje da daju praznični izgled. Na primer, možete kupiti dugu satensku traku na metar i nju seći i vezivati mašne na escajgu. Saznajte više: Praznična dekoracija stola

5. Napravite venac

Bez obzira da li imate jelku ili ne i kakav je vaš stil, jedan od načina za kićenje doma ukrasima jeste i da ih stavite na venac. Možete kupiti gotov, ali ga i veoma lako napraviti. Dovoljno je da imate pravu ili veštačku zimzelenu granu, neku drugu savitljivu granu ili obično granje i malo žice. Obmotajte ga vunicom ili kanapom, bršljanom ili ukrasnom trakom. Dodajte par kugli i moći ćete više godina da ga koristite kako za vrata, tako i za centralno mesto na stolu, u zavisnosti od prilike.

kićenje doma ukrasima za jelku
Kićenje doma ukrasima za jelku – Photo by Walls.io on Unsplash

Savet: Najjednostavniji način da napravite venac od novogodišnjih kugli je da koristite „krofnu“ od kartona kao podlogu. Pravićete je tako što isečete veliki krug (postavite veliku posudu da ga octrtate, pa onda i jedan manji, koji ćete takođe izrezati), središnji deo koji ostaje će biti osnova. Na nju nalepite različite kugle što je gušće moguće, ako tako da prelaze ivicu, kako bi se karton prikrio. Zakačite traku na kojoj će visiti i dobili ste jednostavnu „uradi sam“ dekoraciju.

Još ideja: Napravite novogodišnji venac za vrata na 2 načina (VIDEO)

Objavljen: 15. decembar 2023. godine, ažuriran: 21. decembar 2023. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button