Kako da jednostavno spremite preukusan ručak ili prilog uz ručak: šargarepa i krompir iz rerne sa malo slanine (ali ne morate koristiti ako postite ili ste vegetarijanci).
Sastojci:
po želji: oko 600 grama krompira
2 srednje šargarepe
manja glavica crnog luka
malo slanine ili suvog vrata
malo maslinovog ulja
aleva paprika
biber
so
Kako se pravi šargarepa i krompir iz rerne?
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje ili stavljajte sve u vatrostalnu posudu. Krompir oljuštite i isecite na kriške, šargarepu takođe očistite i isecite po želji. Crni luk isecite na tanke kriške.
Ako želite dodajte i malo sitno seckane slanine ili dimljenog suvog vrata. Pospite malo ulja, aleve paprike i bibera i sve dobro promešajte, pa ubacite da se peče. Stavite u rernu na 30 minuta, izvadite, promešajte još jednom i pecite još 20 minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno, posolite i servirajte samo ili kao prilog.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.