Ovo je jedan veoma ukusan vegetarijanski recept za njoke sa prokeljom i dokaz da možemo veoma zdravo povrće, kao što je prokelj, napraviti na ukusan način.
Sastojci:
500 grama njoka (možete kupiti gotove ili ih sami praviti)
200 grama prokelja
200 grama praziluka (oko pola većeg štapa)
2 čena belog luka
500 ml pavlake za kuvanje
50 grama kačkavalja
po želji kašičica senfa, majoneza
kašičica mešavine začina za italijanska jela ili po pola kašičice bosiljka i origana
so po ukusu
malo maslinovog ulja
Kako se prave njoke sa prokeljom?
U veću šerpu sipajte vodu, dobro je posolite i sačekate da provri. Dodajte prokelj na oko 3 minuta, da samo malo prokuva. Zatim ga izvadite, te u ključalu vodu stavite njoke. Njih vadite i prebacujte pomoću rešetkaste kašike u tiganj kada krenu da isplivavaju na površinu.
U međuvremenu u dublji veći tiganj, koji ima poklopac, stavite malo maslinovog ulja. Dodajte zatim praziluk, te skuvan prokelj, pa noke. Sve pržite 2-3 minuta, odnosno dok ne krene da rumeni. Dodajte začine, pavlaku za kuvanje i ostavite poklopljeno još 2-3 minuta. Pospite istopljen kačkavalj, i poslužite.
Preko možete dodati malo usitnjenog indijskog oraha ili lešnika.
Rođeni 15. septembra spajaju analitičnost Device sa posebnim umetničkim šarmom. Njihov životni put često je usmeren ka nalaženju ravnoteže između razuma i emocija, reda i inspiracije.
Ukoliko se sa ovako složenom životnom situacijom nosite tako što pijete alkohol ili pušite, velika je verovatnoća da će se to odraziti i na izostanak seksualne želje.
Istraživanja sprovedena u našoj zemlji pokazuju da skoro svako peto dete ima izražene simptome emocionalnih poteškoća, a 3 do 7 odsto njih pati od kliničke depresije koja zahteva stručnu pomoć.
Nekada čak može i mesecima potrajati lečenja čira na stopalu. A jedina pozitivna strana je što je ova rana bezbolna uglavnom. Morate pre svega veoma veliku pažnju posvetiti preventivi. Nemojte brigu prepuštati slučaju.
31. nedelja trudnoće – Pošto stomak postaje veći, možda ste primetili da ste počeli da se gegate pomalo. Usled trudnoće, hormoni omekšavaju i opuštaju ligamente u karlici, kukovi postaju širi nego ranije i počinjete da se gegate kada hodate.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.