PorodicaPorodična trpeza

Makovnjača s gotovim korama

Makovnjača s gotovim korama se priprema mnogo ređe od klasične makovnjače za kosu se testo mesi. Ipak, ovo je lakša i brža verzija, posebno pogodna za one koji nisu vešti sa pravljenjem kiselog testa. Veoma jednostavno je mogu napraviti i oni koji do sada nisu pravili kolače i testa, jer sa ovim receptom nema greške.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih tanjih kora od 500 grama
  • 250 grama maka
  • 1 prašak za pecivo
  • kašičica brašna
  • 2 vanilin šećera ili 1 ekstrakt vanile
  • 4 jajeta
  • 1 šolja jogurta (mera od 2dl)
  • 1 šolja kiselog mleka
  • 1 šolja ulja ili istopljenog maslaca
  • 3 šolje šećera
pita s makom

Kako se pravi makovnjača sa gotovim korama?

Umutiti (možete i viljuškom ili žicom) jaja, dodati kiselo mleko, jogurt, zatim ulje, pa šećer, te prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umeštati, pa dodati i mak na kraju. Ovom smesom filovati kore.

makovnjaca

Kore prebrojati i podeliti tako da ih bude po 3. Fil nanositi na svaku koru. Računajte da ima oko 60 supenih kašika fila, te tako i rasporedite na svaku koru 3-4 kašike u zavisnosti od broja kora. Stavljajte koru preko kore, tako da svaku nafilujete i urolajte 3 komada. Kada završite premažite ostatkom fila ili uljem (ako vam nije ostalo fila). Ostavite da odstoji najmanje 2 sata kako bi kore i mak lepo upili, a onda pecite oko 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.

pita s makom - makovnjaca s gotovim korama

Mnoštvo ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?

Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal

Objavljen: 2. marta 2024. godine, ažuriran: 9. oktobra 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button