fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Mafini sa jabukama za 5 minuta

Svi volimo hranu koja se brzo priprema, a još ako je i ukusna – nema boljeg izbora. Mafini sa jabukama za 5 minuta su takav desert, a mogu poslužiti i kao školska užina za dete.

mafini sa jabukama 1
mafini sa jabukama

Sastojci:

  • 1 očišćena jabuka isečena na sitnije kockice
  • ¼ šoljice seckanih badema ili oraha
  • ¾ šolje smeđeg šećera
  • ½ kašičice cimeta
  • 1 šolja belog ili integralnog brašna (neka integralnog bude kašika više ako samo njega stavljate jer je krupnije ili stavite pola pola)
  • ½ praška za pecivo ili 1 kašičica sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • ¼ šolje ulja (maslinovo ili koštica grožđa bolje od suncokretovog)
  • 2 veća jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ¾ šolje gustog jogurta ili kiselog mleka
mafini sa jabukama 2

Kako se prave mafini sa jabukama?

Zagrejte rernu na 200⁰C. Ova smesa je za 12 većih mafina. Premažite kalup ili stavite korpice u njega. Pomešajte prvo suve sastojke: brašno, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu i so. Dodajte jogurt, zatim vanilu, sok, ulje, umućena jaja. Sve umešajte, a na kraju dodajte i seckane jabuke i blago promešajte.

Sipajte testo u kalupe, a onda preko pospite sekcanim ili celim orasima i kašikom šećera. Pecite 20 do 25 minuta na 200⁰C. Kada su mafini sa jabukama pečeni, ostavite ih 15 minuta da se ohlade. Onda prođite nožem okolo da se odlepe ili ih samo izdvadite ako su u korpicama. Služite kada se potpuno ohlade.

mafini sa jabukama 4

Više recepata možete naći u odeljku PORODIČNA TRPEZA, ali i na Instagram profilu magazina Demetra: @demetra.portal

Objavljen: 19. novembar 2022. godine, ažuriran: 23. avgusta 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button