Lazanje: Najbolji recept za lazanje
U mnoštvu isprobanih recepata za dobre lazanje, nalik na prave, italijanske, ovaj se izdvojio kao najbolji. Ukoliko ste ljubitelj ovakvog tipa hrane, obavezno isprobajte.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- pakovanje kora za lazanje
- malo slanine
- 500 grama mlevenog mesa
- 250- 300 grama kačkavalja
- 300 grama šampinjona,
- glavica crnog luka,
- 1-2 šargarepe,
- 1-2 čena belog luka,
- ½ l soka od paradajza (može pelat iz konzerve ili uz dodatak kečapa, po izboru)
- origano, so i biber po ukusu
- malo ulja
- 2 kašike brašna,
- 3 dl mleka
- kašika pavlake.
Kako se prave lazanje?
Na malo ulja propržiti slaninu i dodati crni i beli litno seckani crni i beli luk, šargarepu i mleveno meso. U to dodati i pečurke i sve ispržiti. Pred kraj dodati i sok od paradajza ili pelat, kao i začine – so, biber i origano.
Malo nauljiti pleh i ređati kore, fil i preko rendani kačkavalj. Ponoviti i završiti sa korama! Iseći i preliti bešamel sosom koji ćete pripremiti na sledeći način:
- na malo ulja propržiti dve kašike brašna, zatim dodati mleko i kašiku pavlake. Mešati dok se ne zgusne.
Lazanje peći na 200°C dok ne porumene i pred kraj posuti rendanim kačkavaljem pa zapeći još koji minut.
Saznajte kako da napravite Lazanje sa testeninama