Skraćen grlić materice u trudnoći
Skraćen grlić materice nije tako retka pojava u trudnoći, a smatra se da je grlić skraćen kada je kraći od dva centimetra.
Mnogi izbegavaju da prave knedle od griza jer misle da je to nešto komplikovano i da ne može svakome da uspe. Postoje različiti recepti za knedle, u neke knedle se dodaje i u umućena mast i slično. Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata i potrebno je SAMO DVA SASTOJKA da biste ih napravili.
Foto: MrsPetkovic
Skuvajte i procedite supu, koju god da pravite, o tome nećemo pisati ovde, ali možete pročitati kako se pravi bujon za supu. Saznajte više: Bujon za supu
Možete knedle praviti i nakon što napravite supu iz kockice. Mnogi misle da su kocke za supu nezdrava opcija, ali odavno na tržištu postoje i kocke organskog sastava bez aditiva i pojačivača ukusa.
Foto: MrsPetkovic
Vratimo se knedlama. Kada krene da se greje supa, pa dok ne provri, umutite knedle. Spremaju se tako što ćete u dublju posudu, najlakše dubok tanjir odvojiti samo belance, a žumance odložite u neku šoljicu. Mutite ga viljuškom ili žicom sve dok ne počne da peni, tako da se belance pretvori na kraju u potpuni beli šam, tada dodajte žumace i lakše ga umutite da sjedinite. Morate brže delovati da belance ne bi „palo“.
Dodajte u umućeno jaje 10 ravnih supenih kašika griza, za jaje srednje veličine. Umešajte i proverite da bude kompaktno da može da se vadi kašičicom, a ne raspada, ali i da ne bude tvrdo previše. Ne čekajte da se stegne, već odmah vadite kašičicom knedle od griza u ključalu supu.
Knedle možete vaditi supenom kašikom ili viljuškom i biće veličine kao ove sa slika. Ako želite manje i lepše knedle za supu, onda je najbolje da ih vadite kafenom kašičicom.
Možete koristiti i dve kašičice tako što ćete jednom zagrabiti smesu, a drugom je skinuti sa nje, a prvom opet preuzeti i spustiti u supu. Tako će knedlice biti formirane bez vrhova i vrlo precizne i uredne.
Sačekajte koji minut da se lepo skuvaju, ako su gušće, sačekajte malo duže da se kuvaju da ne bi bile tvrde i žilave.
Foto: MrsPetkovic
Foto: MrsPetkovic
Objavljen: 6. aprila 2024. godine, 6. marta 2025. godine
Skraćen grlić materice nije tako retka pojava u trudnoći, a smatra se da je grlić skraćen kada je kraći od dva centimetra.
Ako volite estetiku 90-ih, ali želite da je prilagodite današnjem stilu, evo saveta kako da nosite ove trendove na sofisticiran i svež način.
Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina.
Presemena tečnost, poznata i kao preejakulat je tečnost koju luče žlezde u muškom reproduktivnom sistemu. Ova tečnost izlazi pre ejakulacije, najčešće tokom seksualnog uzbuđenja, kada se penis ukruti i muškarac postane spreman za snošaj.
Čitateljka se obratila za pitanje ginekologu, beta HCG raste - plod se ne vidi i nije sigurna šta je sledeći korak.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina.
Već godinama pasoš za dete mora da bude individualan i dete se ne može upisati na pasoš roditelja kada se spermate za putovanje. Njegovo trajanje nakon izdavanja zavisi od uzrasta deteta, ali je iznos takse za izdavanje pasoša maloletnom licu isti kao i za odrasle.
Jedno od najjednostavnijih jela koje možete da napravite, a svi ga vole jesu svinjske šnicle sa krompirom u rerni.
Da li ste se nekada pitali kako se pravi originalna lenja pita na starinski način? Ona se pravi sa puno jabuka i koristi se svinjska mast, ne ni puter, a ni margarin.
Datum Uskrsa se menja iz godine u godinu, a mi se svake godine pitamo „Kada je Uskrs ove godine?“ između ostalog i da bismo mogli da planiramo slobodne dane.
Pred vama je recept za lazanje sa mlevenim mesom i bešamel sosom. U mnoštvu isprobanih recepata za dobre lazanje, nalik na prave, italijanske, ovaj se izdvojio kao najbolji.