Mnogi izbegavaju da prave knedle od griza jer misle da je to nešto komplikovano i da ne može svakome da uspe. Postoje različiti recepti za knedle, u neke knedle se dodaje i u umućena mast i slično. Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata i potrebno je SAMO DVA SASTOJKA da biste ih napravili.
Skuvajte i procedite supu, koju god da pravite, o tome nećemo pisati ovde, ali možete pročitati kako se pravi bujon za supu. Saznajte više: Bujon za supu
Možete knedle praviti i nakon što napravite supu iz kockice. Mnogi misle da su kocke za supu nezdrava opcija, ali odavno na tržištu postoje i kocke organskog sastava bez aditiva i pojačivača ukusa.
Vratimo se knedlama. Kada krene da se greje supa, pa dok ne provri, umutite knedle. Spremaju se tako što ćete u dublju posudu, najlakše dubok tanjir odvojiti samo belance, a žumance odložite u neku šoljicu. Mutite ga viljuškom ili žicom sve dok ne počne da peni, tako da se belance pretvori na kraju u potpuni beli šam, tada dodajte žumace i lakše ga umutite da sjedinite. Morate brže delovati da belance ne bi „palo“.
Dodajte u umućeno jaje 10 ravnih supenih kašika griza, za jaje srednje veličine. Umešajte i proverite da bude kompaktno da može da se vadi kašičicom, a ne raspada, ali i da ne bude tvrdo previše. Ne čekajte da se stegne, već odmah vadite kašičicom knedle od griza u ključalu supu.
Knedle možete vaditi supenom kašikom ili viljuškom i biće veličine kao ove sa slika. Ako želite manje i lepše knedle za supu, onda je najbolje da ih vadite kafenom kašičicom.
Možete koristiti i dve kašičice tako što ćete jednom zagrabiti smesu, a drugom je skinuti sa nje, a prvom opet preuzeti i spustiti u supu. Tako će knedlice biti formirane bez vrhova i vrlo precizne i uredne.
Sačekajte koji minut da se lepo skuvaju, ako su gušće, sačekajte malo duže da se kuvaju da ne bi bile tvrde i žilave.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Ovo je termin koji se postepeno ukida, prosto je važnije da se i lekari i trudnice međusobno razumeju i razumeju rizike svake trudnoće, kao i da se ona uspešno završi, nego što je prioritet koji će se termin koristiti u datom trenutku.
Karijera rođenih 15. oktobra često je vezana za kreativnost i javni nastup. Umeju da ostave snažan utisak i da se istaknu u oblastima koje traže izražajnost: umetnost, gluma, muzika, dizajn ili novinarstvo.
Veoma često imamo priliku da čujemo "jede mi se nešto slatko" te u to ime evo i spiska 30 ideja za desert koje možete pripremiti. Podeljene su u kategorije: deserti, kolači, keks i torte.
Veoma često imamo priliku da čujemo "jede mi se nešto slatko" te u to ime evo i spiska 30 ideja za desert koje možete pripremiti. Podeljene su u kategorije: deserti, kolači, keks i torte.
Verujemo da se svako iznervira kada mu neko jelo ne uspe onako kako je planirao. Nema ništa gore od toga da pečete sveže kolačiće, očekujući savršene rezultate, a onda shvatite da izgledaju kao palačinka. Budu ukusni, meki, lepi, ali vizuelno nije to to.
Toliko puta ste u filmovima videli kako spremaju američke palačinke za ručak, ali niste sigurni po kom biste receptu mogli da napravite provereno dobre.