Rođeni 18. septembra – osobine ličnosti, ljubav, karijera i karakter
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Kačamak ili palenta sprema se više od veka i svi ga spemaju na različit način. Odličan je izbor za doručak, a ujedno je i odličan bezglutenski obrok za osobe koje imaju celijakiju ili su intolerantne na gluten. Neki pak imaju dilemu kako da ga spreme da ne bude previše gust ili pak redak.
Ovo su osnovni sastojci:
Ako pravite palentu za bebu, onda stavite manje palente ili više vode. Uglavnom za dobru strukturu uvek ide razmera 1:3 i ako kuvate pirinač, griz ili nešto treće. Za bebu dodajte više vode kako bi bilo ređe i lakše za jelo. Osim ako ćete razređivati sa nekim drugim dodatkom.
Pored toga sami možete odabrati šta želite da kombinujete: sir, pavlaku, kajmak, ajvar, mleko ili nešto treće. Na fotografijama je kačamak sa feta sirom i bosiljkom.
U jednu dublju šerpu sipajte vodu, posolite je i dodajte maslinovo ulje ili puter. Kada počne da se greje, dodajte palentu i mešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, 2 do 5 minuta pošto počne da ključa. Nemojte čekati da voda počne da ključa, pa da ubacujete onda palentu. U toj varijanti je moguće da ćete imati problem da razbijete grudve koje se tada formiraju, pa struktura neće biti idealno glatka.
Nakon kuvanja dodajte šta želite i poslužite. Mnogi pitaju da li bi bebi moglo da spemaju dan ranije ili za dva dana, međutim, kačamak se dosta stegne i nije tako ukusan kada se ohladi, a kuvanje ne oduzima više od 5 minuta, posebno tako male količine, pa je idealno da uvek kuvate sveže, a može biti i odličan obrok za vas. Takođe, za kuvanje bebama nemojte dodavati so u vodu.
Više recepata možete pronaći na @demetra.portal
Objavljen: 8. oktobar 2022. godine, ažuriran: 27. decembar. godine
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Trudnici je ustanovljeno da fetus ima proširene moždane komore i ogtt joj je predoženo da uradi jer lekari smatraju da uzrok može biti gestacijski dijabetes.
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Obe fontanele su veoma važne za bebin rast i razvoj i ne treba da vam budu izvor stresa. Ova mekana mesta nisu toliko osetljiva i ne treba da izazivaju stres i strah kao što se obično roditeljima dešava.
Žene koje su u menopauzi imaju veoma nizak nivo estrogena i progesterona. Nizak nivo ovih hormona povećava rizik za određenje probleme sa zdravljem, ali postoje i oni zdravstveni problemi koji se inače pojavljuju s godinama.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.