fbpx
Astrologija

Horoskop za dete RAK i roditelj RAK(22.06. – 22.07.)

Verovali ili ne u astrologiju, većina makar radi razbibrige voli da pročita nekad. Šta kaže horoskop za dete RAK, a šta kada je roditelj RAK.

Roditelj Rak

Rak roditelj daje osećaj pripadnosti

RODITELJ RAK

Roditelj rak je veoma uključen u proces odrastanja svoje dece. On uživa u svakom momentu počev od trudnoće, rođenja deteta i dok ga posmatra kako raste. Rakovi su puni ljubavi, zaštitnički nastrojeni, saosećajni i osetljivi. Rak je divan roditelj svojoj deci. Tipičan rak stvara siguran i udoban dom, kao i okruženje za drage  ljude.

Roditelj u znaku raka je brižan prema svima. On ne može da se odupre tome da nekima možda i ne treba briga i kontrola na taj način. Rak ima iskonsku potrebu da se osećate bezbedno, sigurno i da vam je lepo. Uvek će pokušavati da učini sve za svoju porodicu.

Roditelj rak može napraviti jednu grešku, a to je prezaštićivanje. Toliko se često trude za zaštite decu, da ona nikada neće naučiti da brinu sama o sebi.

Rak treba da se potrudi da izbegne previše zaštitničko ponašanje prema svom detetu i nauči ga veštinama, kako bi dete samo moglo da se snađe u svetu koji ga okružuje. Ako stalno bdite nad svojim detetom, nećete ga spremiti za samostalan život.

Rakovi su uglavnom i tradicionalisti, ponekad čak i staromodni. Oni vole praznike, porodične obroke, verske ceremonije, venčanja i familijarna okupljanja. Zajednica im pomaže da rastu. Oni nisu individualci.

Roditelj rak živi za to da je na domaćem terenu. Retko se odlučuje da ode van zemlje ili se preseli daleko od porodice. Vole da su u društvu voljene osobe, dok štite svoju decu koliko mogu. To im je životni cilj i ispunjenje sna. 

horoskop za dete rak

Horoskop za dete Rak

Rak je osetljivo biće

Vaš mali rak će se najbolje osećati kod kuće, dok je okružen porodicom i kućnim ljubimcima. Deca rakovi vole sve što im je već poznato: ljude, stvari, mirise, obroke, zvukove. Rakovi nisu avanturisti i uvek će se u avanturističkoj porodici tražiti nešto da mu bude sidro (omiljena igračka, ćebence ili cucla).

Rakovi od najranijeg uzrasta vole rutinu i rituale. Ne vole nepredviđene aktivnosti i sve što ih izbacuje iz njihove udobnosti na koju su navikli. Veoma im je važno da imate porodično vreme i zajedničke obroke.

Deca rakovi su po prirodi osetljiva i oprezna. Ova deca nisu obožavatelji buke, zabavnih parkova i ne prija im društvo agresivnih i nametljivih osoba. Oni će se rađe sami igrati sa drvenom kućicom ili garažom za autiće nego ići u “avantura parkove”.

Deca Rakovi su oprezna i osetljiva po prirodi i mogu lako da postanu osvajački nastrojena u bučnim, haotičnim situacijama. Vaše dete će radije da tiho peče kolačiće tokom poslepodneva nego da ide u zabavni park.

Rak će od malih nogu znati da se instinktivno brine o živim bićima. Nemojte su ustručavati da mu kupite biljku ili kućnog ljubimca. Nega drugoga je ono što je rakovima urođeno. Oni će stalno donositi napuštene pse i mačke kući.

Bilo bi lepo da uz svoje dete raka počnete da volonirate. Otvorite mu svet volontiranja, pomaganja drugima i samo ga pratite. On je rođen da bude human i pomaže drugima.

Malim rakovima je siguran i stabilan dom jedan od prioriteta. Samo mu to omogućite i on će uživati. Hrana im je važna, a ljubitelji su zdrave, redovne i jednostavne ishrane. Rakovima uglavnom ne prija teška hrana.

Deca rakovi su emocionalnija i ranjivija od većine dece, pa im treba prostor za privatnost u koji će se osamiti kada osete potrebu. Oni će u svoje skrovito mesto odlaziti svaki put kada se osete uplašeno i izlaziti kada opet budu smatrali da su sigurni. Pustite ih da se povuku u svoju ljušturu i zaštite na njima svojstven način, a onda ih veoma nežno podstaknite da sa vama podele svoja osećanja. 

Pročitajte i: Horoskop za roditelja i dete

Objavljen: 13. mart 2012. godine, ažuriran: 15. septembar 2023. godine

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button