Hleb sa šljivama može da se jede kao kolač, ali i kao klasičan hleb sa namazom i nekim dodatkom. Ovo je osnovna verzija, a vi ga možete poboljšati na način na koji želite.
Sastojci:
veća šolja seckanih svežih šljiva
2 jajeta
1/2 šolje istopljenog maslaca
1/2 šolje jogurta ili kiselog mleka
1 šolja šećera
vanilin šećer ili kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
prašak za pecivo
25 kašika brašna
po želji dodati kašičicu cimeta ili 2 kašičice kakaoa. Možete dodati i kockice čokolade.
Kako se pravi hleb sa šljivama?
Umutiti prvo jaja sa istopljenim maslacem, vanilin šećerom, šećerom i jogurtom. U tu smesu dodati so, brašno i prašak za pecivo. Sve sjediniti i sipati u pleh prethodno premazan maslacem ili obložen papirom za pečenje. Po želji dodati cimet, seckanu čokoladu, kakao… To malo promešati da bude šaren i preko posuti seckanim šljivama ili i njih umešati u testo.
U ovo testo je cimet dodat tek kada je bilo u kalupu za pečenje i onda je blago promešano, tako da bude prošarano, a ne svuda isto. Šljive sam namerno stavljala samo preko jer ih jedno dete ne voli, pa da može lakše taj deo da skloni. Vi možete staviti više i promešati ih skroz u testo.
Možda se osećate kao da ste u drugom stanju, ali kada počne 7.nedelja trudnoće, još uvek ne izgledate tako. Možda ste do sada dobili prvih kilogram ili dva ili ste, zbog jutarnjih mučnina, smršali par kilograma. Velike promene se dešavaju unutar vašeg tela. Neke žene ove nedelje blistaju, dok druge imaju problem sa aknama i jedva funkcionišu zbog mučnine.
Čaj od lavande se pravi od ljubičastih pupoljaka biljke lavanda (Lavandula angustifolia) prelivanjem vrućom vodom, kao što je to uobičajeno za pripremu čaj.
Da li se i po čemu razlikuju ljudi rođeni 1. u mesecu, šta kaže numerologija o njima? Koje su njihove prednosti, a koje mane? Čemu teže i šta ih definiše?
Čaj od lavande se pravi od ljubičastih pupoljaka biljke lavanda (Lavandula angustifolia) prelivanjem vrućom vodom, kao što je to uobičajeno za pripremu čaj.
Cezar salata je jedno od ukusnijih jela, uz to nije tipična salata već kompletan obrok. Ređe se sprema kod kuće jer nekada deluje da je više posla, ali zapravo može biti odlična za vrlo malo uloženog vremena.
Jedan od ukusa koji sve generacije podseća na detinjstvo svakako su mekike. Čini se da su ih poslednjih godina zamenila druga jela, nekada zdravija, ali sigurno ne ukusnija.
Jedno od omiljenih jela je sarma, ali uvek postoji dilema kako je napraviti da se svima dopadne. Postoje razlike u pripremi. U delu Bosne se servira sa sokom od paradajza koji se preliva, u delu Srbije se često jede uz pire krompir.