Retko ko ne voli neki od recepata za popularni čizkejk – „cheesecake“ iliti kolač od sira. Ako nemate adekvatan okrugli kalup, nemojte brinuti. Možete ga napraviti čak i u običnom četvrtastom plehu, prvo parče neće biti baš lepo, jer ćete ga teško izvaditi, ali svako naredno će biti bez mane.
Ako nemate želatin, ili biste da brzinski napravite neku varijaciju na temu, bez baš svih sastojaka, onda je najlakše da ga odmah stavljate u čaše i tako odložite u frižider da se stegne. Na slici su obične čašice od180ml iz Ikee. Ako vam treba za neku zabavu, možete praviti u malim plastičnim ili staklenim čašicama.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanil šećer i žumance. (Savetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari).
Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šecera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata pre služenja.
Napomena: Možete da probate i verziju bez želatina, koja neće biti tako lepa na oko, ali će biti kremastija i sočnija.
Ljudi rođeni 16. avgusta zrače snagom Lavova, ali ih dodatno oblikuje broj 16, koji donosi unutrašnju dubinu, samoposmatranje i duhovnu složenost. Ispod njihove samouverene spoljašnosti, često se krije intuitivna i refleksivna priroda, spremna na ličnu transformaciju.
Implantacijski grčevi su jedan od raniih znakova trudnoće i događaju se određenom broju žena. Oni se događaju upravo u vreme kada oplođena jajna ćelija, odnosno blastocista uspeva da se ugnezdi u sluzokožu materice kako bi nastavila da raste.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Ljudi rođeni 15. avgusta nalaze se na vrhuncu lavlje sezone, pa nije ni čudo što su impresivni, ponosni i izrazito harizmatični. Njihova energija pleni, a broj 15 im dodaje umetničku žicu, senzualnost i brižnost. Ovi Lavovi su često osobe koje zrače toplinom, samopouzdanjem i elegancijom.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Carske štangle su jedan od najlepših sitnih kolača, mada primećujem da se retko prave. Ne postoji posna verzija, već samo ova kada se kao i za vanilice, koristi mast. Bez obzira na to, nisu masni uopšte, preukusni su i sve što ćete osećati su orasi.
Recept za američke palačinke sa jabukama. Pravila sam ih sa jabukama u testu, ali i jabukama preko. Testo je samo po sebi toliko lepo, a ne previše slatko, da možete samo dodati i prah šećer ili neko drugo voće, krem ili šta volite.
Prebranac je jedno od omiljenih tradicionalnih jela i često se nalazi na posnoj trpezi. Svakako ga možete praviti u varijanti koja nije posna, odnosno sa kobasicama, na primer, ili sa mašću umesto ulja.