28.10.2025 08:50

Losos iz rerne: Kako ispeći šnicle lososa u rerni

Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.

losos iz rerne

Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.

Sastojci za losos iz rerne:

    losos iz rerne
    • 4 šnicle lososa
    • krupna so
    • mleveni biber
    • seckani peršun
    • malo maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka

    Kako se sprema losos iz rerne?

    Začinite šnicle lososa dodajući im so i biber. U pleh stavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 230 °C.

    Sitno iseckajte peršun i beli luk i sipajte u činijicu sa ostatkom bibera i soli, pa premažite sva 4 parčeta. Deo možete ostaviti i za kasnije. Neko voli da dodaje marinadu nakon pečenja, a pre jela.

    Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata, a onda pecite oko 15 minuta.

    Servirajte po želji uz razno povrće ili kao dodatak salati. Idealan je ako vodite računa o unosu kalorija, posebno kada ga kombinujete sa kuvanim jajetom i zelenom salatom uz dodatak semenki.

    losos iz rerne

    Foto: MrsPetkovic

    Ukoliko vam treba još ideja, ovde ih možete naći: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal

    losos iz rerne

    Foto: MrsPetkovic

    Objavljen: 16. mart 2024. godine, ažuriran: 28. oktobar 2025. godine

    Još recepata:

    o autoru

    Tamara Petkovic

    Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.