Najjednostavnija paradajz čorba (posno)
Paradajz čorba je jelo koje možete napraviti za par minuta u najjednostavnijoj izvedbi, a možete praviti i nešto zahtevniju varijantu. Ono što je sigurno - svako može da je napravi i prijaće vam.

Kako se pravi najjednostavnija paradajz čorba? Ako je pravite sa testeninama i gotovim sokom od paradajza, može biti gotova za čitavih 10 minuta. Lep, topao i ukusan obrok koji će vam sigurno prijati.
Posna čorba od paradajza sa pirinčem je odlično predjelo za slavsku trpezu, ako ne spremate riblju čorbu. Umesto pirinča možete da korisite i posnu testeninu.
Paradajz čorba – sastojci:
- konzerva pelata i 2dl sok od paradajza ILI 500 ml soka od paradajza
- 1/2 šoljice pirinča ILI 50 g testenina za supu
- 2 lovorova lista
- peršun po ukusu
- kašičica šećera
- malo soli
- biber po želji
- čili sos po želji
- malo ulja
- kašika brašna

Kako se pravi paradajz čorba sa pirinčem?
Sipajte na dno šerpe malo ulja, dodajte brašno i kada počne da se greje i brašno dobija žućkastu boju nalijte sok od paradajza i/ili konzervu pelata. Ako stavljate pelat, sačekajte da počne da se krčka, pa ga usitnite štapnim mikserom. Dodajte onoliko vode koliko ste sipali soka od paradajza + pelata.
Dodajte sve ostale začine i pirinač odmah, ako pravite sa pirinčem. Ova čorba će biti gotova kada je pirinač skuvan (za oko 15 do 20 minuta). Ukoliko pravite sa testeninama, njih dodajte tek kada provri i kuvajte još 4-5 minuta.

Foto: MrsPetkovic
Objavljen: 15. marta 2025. godine, ažuriran: 25. jul 2025. godine
Još recepata: