fbpx
Ishrana

Kurkuma protiv depresije i prehlade

Na ovom podneblju, kurkuma se tek poslednjih godina masovnije koristi. Mnogi još uvek ne znaju na koji način je najbolje da je koriste, kao ni koja su sve njena pozitivna dejstva. Koren kurkume ima moćno antiinflamatorno dejstvo.

Limunada sa kurkumom pomoć kod gripa i depresije

Nijedna hrana, koju možete da pripremite u kućnim uslovima, nije lek i ne može zameniti lečenje ozbiljnijih bolesti, ali brojna istraživanja su pokazala da limunada sa kurkumom ima odlično rezultate kao pomoć pri lečenju brojnih zdravstvenih tegoba. Kurkuma protiv depresije

Ovaj napitak pomaže kada je u pitanju usporavanje napredovanja malignih ćelija, odličan je i kada su različita stanja depresije u pitanju, koristi se za snižavanje holesterola, ali i kod prehade i gripa.

Osim ovih bolesti, napitak od kurkume i limuna ima blagotvorno dejstvo i kod kancera kože, Alchajmerove bolesti, artritisa, dijareje, probmema sa žučnom kesom i bolova u abdomenu.

Kurkuma protiv depresije

Postoji mnogo različitih lekova koji se koriste kada je u pitanju lečenje depresije.  Najpoznatiji lek za depresiju je Prozak.  Postoje neželjena dejstva koja prate konzumiranje ovog leka: teško disanje, krvarenje u abdomenu i drugo. Kurkuma se pokazala kao odličan saveznik u lečenju depresije, gde se otvara mogućnost da se doziranje drugih lekova smanji postepeno.

Kako napraviti limunadu sa kurkumom?

Recept za spremanje hladne limunade je za 4 porcije

Sastojci

  • 4 čaše hladne vode od 2.5 dl
  • 2 kašike sveže rendane kurkume ili kurkume u prahu
  • 4 kafene kašičice meda ili šećera
  • 1 veći limun
  • 1 pomorandža ili grepfrut (možete dodati, ali i ne morate)

kurkuma protiv prehlade

kurkuma
Kurkuma

Pomešajte sve sastojke, tako što ste dodali isceđen limun i druge citruse i podelite na 4 dela. Ovaj napitak ima snažna antivirusna, antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Nemojte koristiti vrelu vodu ili bar u nju nemojte dodavati limun i med, jer oni gube svojstva u vrućoj vodi.

Photo by Ksenia Chernaya, Karolina Grabowska from Pexels

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button