Klasičan turski hleb neki zovu nan, a drugi misle da se radi o libanskom. Uglavnom ukus je fantastičan, mesi se i pravi vrlo lako, a jedini je problem što će vam trebati izvesno vreme da ga ispečete. Dobar je i sutradan, a može se i podgrevati u mikrotalasnoj ili aparatu za tople sendviče, nakon što ga nafilujete nečim.
Sastojci:
Testo:
500 grama brašna
150 ml toplog mleka
150 ml tople vode
1 kašičica soli
1/2 kvasca
Za preliv:
maslinovo ulje
beli luk
peršun
Kako se pravi turski hleb?
Prvo je potrebno da umesite testo od sastojaka i to tako što ćete kvasac rastopiti u toplom mleku i vodi, a zatim prvo ostaviti da se aktivira. Onda sve sastojke za testo sjedinite i ostavite da naraste oko pola sata.
Nakon toga testo premesite i podelite na 10 kuglica, ako želite velike kao klasične palačinke ili 20 ako želite manje kao američke palačinke. Svaku kuglicu rastanjite na oko par milimetara debljine i ostavite da stoje.
Zagrejte tiganj premazan sa par kapi ulja. Uzimajte jednu po jednu i stavljate u tiganj. Sve vreme temperaturu držite na srednjoj (5-6) ako brojevi idu do 9. Kada počne da tamni sa jedne strane, okrenite je na drugu i tako okrećite dok ne bude pečena sa obe strane i ne počne da narasta kako stoji u tiganju. Ako bude potrebno, smanjite temperaturu pečenja.
Turski hleb servirajte sa prelivom od maslinovog ulja, seckanog peršuna i belog luka. Ako ne volite beli luk, možete preskočiti ili koristiti nešto drugo. Deca obično vole da namažu krem sir ili pavlaku i dodaju još po nešto. Turski hleb je idealan i umesto lepinje za pljeskavicu.
Ljudi rođeni 19. avgusta odišu samopouzdanjem, magnetizmom i borbenošću. Oni su Lavovi s izraženom vizijom, često predodređeni da vode i inspirišu. Njihova energija nosi dozu kraljevske harizme, ali i ljudskosti koja ih čini pristupačnim.
Ova studije sugeriše da je optimalno vreme između dve trudnoće 18 meseci, s tim da je u redu raspon između jedne i dve godine. Lekari uglavnom preporučuju da to bude 18 do 24 meseca.
Ljudi rođeni 18. avgusta pripadaju horoskopskom znaku Lava, ali za razliku od tipičnog Lavovskog sjaja, kod njih dominira unutrašnja snaga, hrabrost i izražena osećajnost. Ove osobe su duboko emocionalne, ali istovremeno ponosne, principijelne i nepokolebljive.
Ova studije sugeriše da je optimalno vreme između dve trudnoće 18 meseci, s tim da je u redu raspon između jedne i dve godine. Lekari uglavnom preporučuju da to bude 18 do 24 meseca.
Jedno od klasičnih jela je svakako sladak kupus sa mesom. Ovo je jedno od onih jela, poput boranije sa junetinom koje mnogi ne vole dok ne probaju kakav je ukus kada se pripremi na malo drugačiji način, a onda im postane jedno od omiljenih jela. Mada ima i toga da neka jela više volimo s godinama.
Overena saglasnost drugog roditelja često je ključan dokument koji potvrđuje da jedan roditelj ili staratelj ima dozvolu da vodi dete preko granice. Ovaj dokument je posebno važan u slučajevima razvedenih roditelja, starateljstva ili kada dete putuje sa trećom osobom.
Carske štangle su jedan od najlepših sitnih kolača, mada primećujem da se retko prave. Ne postoji posna verzija, već samo ova kada se kao i za vanilice, koristi mast. Bez obzira na to, nisu masni uopšte, preukusni su i sve što ćete osećati su orasi.