Lazanje sa testeninama – lažna lazanja
Lazanje sa testeninama su jedno od češće spremanih jela kod nas, kada ne znamo šta bismo, a treba nam nešto brzinski. Ne morate se striktno pridržavati mera, a možete i dodavati sastojke po ukusu.
U ovom tekstu:
Šta treba za lazanju sa testeninama?
- 500g testenina, najbolje fusilli (spirale)
- 250 g mlevenog mesa
- 250 g mocarele ili drugog punomasnog kačkavalja
- 100ml paradajz paste ili soka od paradajza
- 150ml kečapa
- 500ml mleka
- 2 kašike brašna
- ulje
- bibera, soli i origana po ukusu
Kako se prave lazanje sa testeninama?
U veliku šerpu sipati vodu, so i ulje i kada proključa dodati testenine da se kuvaju.
Za to vreme u tiganju zagrejati ulje i ispržiti mleveno meso koje ćete začiniti tako što po ukusu dodate so, biber i origano. Odsecite malu kockicu kačkavalja koju ćete ostaviti za kraj.
Kada je testenina skuvana, procediti je. Vatrostalnu posudu ili pleh srednje veličine podmazati sa malo ulja i rasporediti po dnu 1/3 testenina, zatim preko posuti ½ paradajz sosa i ½ kečapa, pa rasporediti ½ pripremljenog mlevenog mesa, a onda izrendati i ½ kačkavalja.
Ponoviti postupak još jedanput.
Na kraju rasporediti preostalu 1/3 testenina. U mleku razmutiti brašno i posoliti po želji, zatim time zaliti pripremljenu smesu, a preko narendati komadić kačkavalja koji ste odvojili.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta (dok se ne uhvati korica na površini).
Objavljen: 7. januar 2016. godine, ažuriran: 31. decembar 2024. godine
Još recepata: Gulaš od junetine