fbpx
Porodična trpeza

Lazanje sa testeninama – lažna lazanja

Lazanje sa testeninama su jedno od češće spremanih jela kod nas, kada ne znamo šta bismo, a treba nam nešto brzinski. Ne morate se striktno pridržavati mera, a možete i dodavati sastojke po ukusu.

lazanje sa testeninama

Šta treba za lazanju sa testeninama?

  • 500g testenina, najbolje fusilli (spirale)
  • 250 g mlevenog mesa
  • 250 g mocarele ili drugog punomasnog kačkavalja
  • 100ml paradajz paste ili soka od paradajza
  • 150ml kečapa
  • 500ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • ulje
  • bibera, soli i origana po ukusu
lazanja sa mlevenim mesom i makaronama

Kako se prave lazanje sa testeninama?

U veliku šerpu sipati vodu, so i ulje i kada proključa dodati testenine da se kuvaju.

Za to vreme u tiganju zagrejati ulje i ispržiti mleveno meso koje ćete začiniti tako što po ukusu dodate so, biber i origano. Odsecite malu kockicu kačkavalja koju ćete ostaviti za kraj.

Kada je testenina skuvana, procediti je. Vatrostalnu posudu ili pleh srednje veličine podmazati sa malo ulja i rasporediti po dnu 1/3 testenina, zatim preko posuti ½ paradajz sosa i ½ kečapa, pa rasporediti ½ pripremljenog mlevenog mesa, a onda izrendati i ½ kačkavalja.

Ponoviti postupak još jedanput.

Na kraju rasporediti preostalu 1/3 testenina. U mleku razmutiti brašno i posoliti po želji, zatim time zaliti pripremljenu smesu, a preko narendati komadić kačkavalja koji ste odvojili.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta (dok se ne uhvati korica na površini).

 

lazanje sa testeninama recept

Objavljen: 7. januar 2016. godine, ažuriran: 31. decembar 2024. godine

Još recepata: Gulaš od junetine

Lazanja
Lazanja sa testeninama

 

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button