Belo meso u kornfleksu iz rerne
Najjednostavniji način da pripremite piletinu, a da liči na onu iz KFC-a jeste da je spremite u rerni. Belo meso u kornfleksu se priprema još brže nego krilca ili drugi deo piletine sa koskom.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 600 grama belog mesa bez koske
- 250 grama kornfleks pahuljica
- 3 jajeta
- 150 grama brašna
- 100 ml mleka
- 3 kašike ulja + 2 kašike da poprskate
- kašika začina za piletinu (po želji) ili
- aleva paprika (slatka ili ljuta, opet po želji), biber i so (1 kašika)
Belo meso u kornfleksu
Prvo je potrebno odvojiti pileći file od koske i kože, ako niste kupili već odvojen. Zatim ga isecite na uske, ali duže stapove po želji. Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 Celzijusovih stepeni. Kornfleks pahuljice možete u kesi izlupati tučkom za meso da ih izmrvite ili ih samleti u seckalici, blenderu… Vodite računa da ih usitnite, ali ne pretvorite u potpunosti u prah.
Isečeno belo meso pospite mešavinom začina i sa 3 kašike ulja, pa dobro izmešajte i sve sjedinite. Najbolje žicom ili mikserom, ali možete i viljuškom, umutite 3 jajeta sa 150 grama brašna i 100ml mleka. U ovu smesu dodajte ravnu kašičicu soli, takođe. Uvaljajte dobro piletinu u ovu smesu, a zatim prebacujte u kornfleks i lepo uvaljajte, pa vadite u pleh prekriven papirom za pečenje.
Kada sve potrošite, a trebalo bi da vam bude taman, isprskajte sa preostale dve kašike ulja i ubacite da se peče 30 minuta na 180 stepeni. Nakon što je pečeno možete služiti sa sosem od paradajza, umakom od belog luka. Možete služiti uz neku od salata, na primer – satricu ili originalnu tzatziki salatu.
Objavljen: 25. maja 2024. godine
PRATITE NAS: