Kako napraviti ukusan potaž od tikvice koji će i deca rado jesti, a ukoliko ne budete dodavali so, možete ga iskoristiti i za bebinu kuhinju. Spremili smo i spisak 100 ideja za ručak za vas.
Potaž od tikvice – sastojci:
1 veća tikvica
1 veći krompir ili dva manja
2 veće šargarepe
1 paštrnak
1 manja glavica crnog luka
po želji malo kelerabe, korena celera ili par listića spanaća
list peršuna i celera
kašičica soli
malo suvog začina
malo ulja
1/3 kafene kašičice kurkume
2 lovorova i
4-5 zrna bibera
1 jaje
1 kašika pavlake
1 kašika brašna
Kako se pravi potaž od tikvice?
U šerpu sipati 1,2 litara vode, sipati so, ulje, kurkumu, biber i lovorov list. Zatim dodati očišćen i isečen na pola crni luk, šargarepu i paštrnak na štapiće, krompir na veće komade i tikvicu samo na 2-3 dela isečenu. Ovo je važno da bi se sve istovremeno skuvalo. Dodati pred kraj kuvanja i list peršuna. Vreme kuvanja je oko 20 minuta.
Kada je skuvano, procediti i u seckalicu ili blender staviti tikvicu, krompir, šargarepu, luk i drugo povrće. Sve dobro izmikasti sa malo tečnosti da se dobije ujednačena masa bez komadića.
Umutiti jaje sa pavlakom i brašnom, razrediti u tečno sa par kašika tople vode i sipati u vodu u kojoj se kuvalo povrće. Zatim vratiti i povrće i staviti suvi začin i dodatno so po želji. Kuvati samo dok ne provri i služiti toplo uz dodatak pavlake i kurkume po želji.
Rođeni 17. septembra su ljudi koji na život gledaju ozbiljno i temeljno. Njihova snaga je u istrajnosti i posvećenosti, a slabost u tome što često zaboravljaju da se opuste i uživaju u trenutku.
Motivacija je pokretačka snaga koja nas podstiče da ostvarimo ciljeve, prevaziđemo izazove i istrajemo kada postane teško. Ona je ključna kako za lične tako i za profesionalne uspehe - od završavanja fakulteta, preko razvijanja zdravih navika, do suočavanja sa kriznim periodima života. Međutim, motivacija nije uvek stabilna. Svi znamo onaj osećaj kada započnemo puni entuzijazma, a zatim vrlo brzo posustanemo.
Začeće nakon kontracepcije ne bi trebalo da bude problem samo po sebi. Za parove koji su koristili određene metode kontracepcije, postizanje trudnoće može biti sledeći korak u planiranju porodice.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.