Čak 200 ideja za ručak uključujući čorbe, priloge, vegetarijanska jela, jela sa mesom, iz rerne, brzi recepti i drugo. Na ovom spisku su i linkovi do recepata za neka jela, a sigurni smo da ćete naći nešto što i vama odgovara.
Internet i društvene mreže nude sijaset recepata, ali nekada nam ipak ponestaje ideja za ručak. Često se zapitamo šta bi to mogli da spremamo, čini se da ista jela vrtimo u krug, a nemamo uvek ni volje da eksperimentišemo sa novim stvarima.
Stoga smo odlučili da napravimo listu predloga koju po želji možete i odštampati, a vremenom ćemo je dopunjavati. Ovom listom ćete biti pokriveni bar 4 meseca, obzirom da jela poput pasulja možete jesti 2 i više dana. Možete kombinovati jela, jer smo negde naveli kompletan obrok, negde samo deo, a u nastavku možete naći ideje za supe, čorbe i priloge. Sa ove liste ćete sigurno pronaći ideju i za fini ručak za goste, ali i svakodnevne ideje koje uključuju i kuvana jela.
Sve ideje za ručak za koje postoje recepti biće linkovani u tekstu, pa možete odmah i videti kako da napravite neko željeno jelo. Spisak je objedinjen, baš zato što je sve u formi predloga i ideje, pa ga sami možete prilagođavati svojim potrebama da bude sa mesom, bez mesa, sa nekim drugim prilogom i slično.
Trudnici je ustanovljeno da fetus ima proširene moždane komore i ogtt joj je predoženo da uradi jer lekari smatraju da uzrok može biti gestacijski dijabetes.
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Obe fontanele su veoma važne za bebin rast i razvoj i ne treba da vam budu izvor stresa. Ova mekana mesta nisu toliko osetljiva i ne treba da izazivaju stres i strah kao što se obično roditeljima dešava.
Žene koje su u menopauzi imaju veoma nizak nivo estrogena i progesterona. Nizak nivo ovih hormona povećava rizik za određenje probleme sa zdravljem, ali postoje i oni zdravstveni problemi koji se inače pojavljuju s godinama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.