fbpx
AstrologijaKućni ljubimci

Horoskopski znak i kućni ljubimac – Odaberite kućnog ljubimca prema horoskopu

Horoskopski znak i kućni ljubimac: Obzirom da neretko planiramo kada je pravo vreme za određeni poslovni poduhvat prema tome šta nam kažu zvezde ili se pitamo da li nam partner odgovara, naš horoskopski znak nam može reći i koji bi to kućni ljubimac mogao biti dobar izbor za nas.

Ne odgovara svakome da ima psa koji će možda ostavljati blatnjave šape po kući, iako se smatra najboljim čovekovim prijateljem. Nije svako ni za to da ima mačku. Šta kaže horoskop? Odaberite kućnog ljubimca prema horoskopu. Ko je najbolji za vas?

Odaberite kućnog ljubimca prema horoskopu

Horoskopski znak i kućni ljubimac: Ovan (20. mart – 19. april)

Ovnovi su društven i energičan horoskopski znak pa će im odgovarati i takav ljubimac. Energičan pas je najbolji izbor za osobe u znaku ovna, ali mora biti i neko ko može da se uklopi u njegovu dnevnu rutinu sa puno kretanja.

Ovnovi često donose impulsivne odluke pa će usvajanje kućnog ljubimca verovatno biti iznenadno i uz brzu odluku. Od njih ne treba da čudi ni ako na prečac usvoje mačku ili egzotičnu životinju.

Bik i izbor kućnog ljubimca (20. april – 20. maj)

Bikovi imaju donekle nežniju i blažu prirodu od ovnova, po prirodi su mnogo sporiji sa naznakom lenjosti pa kućni ljubimac koji zahteva mnogo aktivnosti i čišćenja ne dolazi u obzir. Njima će mačka ili patuljasti zec biti idealan ljubimac. Neće moći da odole britanskoj-kratkodlakoj ili ruskoj plavoj mački.

Obzirom da su bikovima dom i porodica veoma važni, uživaće i ako ih upotpuni vredna i mirna rasa psa, a moguće je i da će svoju ljubav prema prirodi pretočiti u zanimanje veterinara, najčešće negde na selu i među domaćim životinjama.

horoskopski znak i kucni ljubimac 1

Horoskopski znak i kućni ljubimac: Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizancima treba ljubimac koji nije spor i po mogućnosti neko ko može sa njim da komunicira. Najbolji kućni ljubimac za blizance je papagaj ili druga ptica koja može da se zanima sa njima satima. Moguće je da će razmišljati i o neobičnoj vrsti zmije ili kameleonu koji menja boju. Možda bi vam mogla odgovarati i mačka koja će pratiti vaše promene ličnosti.

Horoskopski znak i kućni ljubimac: Rak (21. jun – 22. jul)

Rak je nežan i ljubavni znak koji žudi za time da ima ljubimca kom je potrebna nega tokom 24 sata. Uz to mu je dom veliko uporište. Zato će mu odgovarati mačka koja neće napuštati kuću i uživaće da se mazi ili par čuvar koji će pružiti zaštitu i odanost njemu i njegovoj porodici. Odgovaraju im vrste porodičnih pasa poput zlatnih i labradora-retrivera.

Neki rakovi će možda imati raka pustinjaka u akvarijumu, jer ih asocira na njihov horoskopski znak i ranjivost.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lav ima svoju kraljevsku prirodu i voli da se pokaže, pa će mu odgovarati ljubimac koji je neuobičajen, a ima osobine slične vašim. Lav će verovatno posebne afinitete imati prema mačkama i to bengalskoj mački ili nekoj specifičnoj i posebnoj. Kada su psi u pitanju, lavovi preferiraju ono koje mogu da uče trikovima, a imaju zlatnu dlaku – zlatne retrivere i koker španijele. Od ptica najpre biraju kakadua ili aru sa svojim raskošnim perjem. Konji su vrsta životinja koja dobro pristaje uz horoskopski znak lav.

Devica i izbor kućnog ljubimca (23. avgust – 22. septembra)

Devica voli da joj sve bude pod konac, čisto i u savršenom redu. Pas i mačka zbog nereda mogu da je uznemiravaju. Ribice u akvarijumu ili hrčak bi mogli da budu najbolji ljubimci za pedantne device.

Sa druge strane, devica je i znak službe, pa se neretko događa da usvoji kućnog ljubimca kom će biti potrebna pomoć. Najbolje će vam odgovarati psi koji mogu imati problema sa zdravljem poput boksera ili nemačkog ovčara, ali pas poput Džek Rasel terijera koji je veoma aktivan će samo nahraniti vašu, već izraženu anksioznost. Izbegavajte pse poput pomeranaca i čivava, već se odlučite za onog koji će vam biti predan prijatelj i saputnik.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga voli lepo i estetiku pa će se u vaš životni stil uklopiti ćudljiva persijska ili sijamska mačka ili akvarijum ispunjen egzotičnim ribicama, kao i angorski zec.

Vage su i neko ko voli mir i harmoniju kod kuće, pa će temperamentni mačka ili pas izazvati previše stresa za vas. Ravnotežu u domu će doneti samo životinje koje su lepe, ali i donekle mirne.

horoskopski znak i kucni ljubimac 2
Horoskopski znak i kućni ljubimac: Škorpija(23. oktobar – 21. novembar)

Škorpije su misteriozne i vole da gledaju u mračno više od drugih znakova, pa će možda birati i zmije ili guštere za svog ljubimca. Nije retkost da škorpije u domu imaju terarijum sa paukom ili škorpijom. Sova bi donela radost njihovom srcu, alii obična mačka koja je ćudljiva i zagonetna može biti pravi ljubimac za njih. Pas će se lako povezati sa vama, a posebno neka vrsta kao što je nemačka doga.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelac je najveći avanturista u zodijaku i to otežava izbor kućnog ljubimca. Ne drži ga mesto, pa čak i najjednostavniji za odžavanje ljubimac možda može komplikovati njegov način života i sklonost da je stalno na putu i u pokretu. Možda najbolji izbor rasnog psa za njih je haski ili labrador kog mogu da vode sa sobom gde god da krenu. Strelčevi najviše vole mešance i u njima će prepoznati tu sklonost ka avanturi.

Horoskopski znak i kućni ljubimac: Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarac je jedan od najvrednijih horoskopskih znakova i uživa u poslu, a većinu vremena provodi napolju i sa klijentima. Zbog toga im treba ljubimac kom ne treba previše vremena i nege. Oni vole skupe stvari pa će verovatno birati životinju sa pedigreom koja joj se dopada, ali i odgovara jarčevom načinu života. Raspitajte se o rasi jer će vas nevaspitana životinja koja zahteva mnogo održavanja frustrirati. Persijska mačka bi za vas bila dobar izbor da ne podrazumeva dlake na sve strane i potrebu da se one čiste, što bi vas frustriralo. Stoga će bolji izbor biti mačka koja nema dlake uopšte.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolija voli slobodu više od bilo čega drugog, pa je izazov kućnog ljubimca uvek izazov. Sa druge strane, vodolija je veliki ljubitelj životinja, ali moguće da će birati egzotičnog guštera ili mačku koja je nezavisna i ne zahteva previše pažnje.

Nije neobično ni da vidite vodoliju sa egzotičnim ljubimcem kao što je zmija na ramenu, pacov ili svinja. Ako često idete van kuće, u potrazi ste za novim avanturama, nemojte uzimati ljubimca koji zahteva stalnu prisutnost i veliko angažovanje.

Ribe i izbor kućnog ljubimca (19. februar – 20. mart)

Ribe su emotivne i biraju uglavnom životinje koje im pokazuju osećanja i kojima se potrebno da se o njima neko brine. Šenci u izlogu ili na ulici mogu zarobiti njihovu ljubav. Osećaće se mirno i pored velikog akvarijuma sa ribicama, ali i ako se budu igrali i mazili sa svojim mačkom. Najbolje im pristaju ragdol i birmanska mačka.

Pročitajte još:

horoskopski znak i kućni ljubimac -
Odaberite kućnog ljubimca prema horoskopu
Literatura:

1. ZestRadar: The best pet according to Your Zodiac Sign – https://zestradar.com/curiosities/the-best-pet-according-to-your-zodiac-sign/

2. Everday Health: Your best pet according your Zodiac Sign – https://www.everydayhealth.com/healthy-living/your-best-pet-according-your-zodiac-sign, novembar 2017. godine

Photo by Miriam Espacio

Objavljen: 10. maj 2022. godine, ažuriran: 13. januar 2023. godine

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button