Bundeve od testa ne morate praviti samo za Noć veštica. One mogu biti u sklopu bilo koje dekoracije i proslava tokom jesenjih meseci. Biće odlična dekoracija i na jesenjem dečijem rođendanu.
Bundeve od testa
Bundevice možete da pravite od praznog testa. Naknadno od njih možete napraviti sendviče ili ih odmah praviti tako što ćete u sredinu dodavati slatki ili slani fil, pa onda formirati kuglice.
Za samo testo možete da koristite ovaj recept. S tim da ćete ih isto ostavljati da odstoje, nakon što formirate kuglice i uvežete ih, a pre pečenja (oko 15 minuta).
Kako se prave bundeve od testa?
Za pravljenje bundevica, mimo testa koje ćete pripremiti po receptu i 1 jaje, potreban vam je i kanap za pečenje. Možete kupiti i običan prirodni kanap koji se prodaje u većini poljoprivrednih apoteka i samo ga premazati uljem ili mašću da bi se lakše skidao nakon pečenja. Dobro bi bilo da imate 2 papira za pečenje za pleh ili ćete pleh podmazati pre stavljanja bundevica.
Postupak za pravljenje bundeve od testa:
Zamesite testo da odstoji.
Nakon pola sata ga podelite na jednake delove tako da dobijete 32 kuglice od 1 kg brašna. Izmerite prvi kanap, da biste znali koja vam dužina treba, tako što ćete ga ovlaš motati oko 3 prsta 4 puta ili oko prve kuglice.
Kanap motate oko kuglice prvo tako što je stavite na pola, onda ga jednom provučete i motate kontra (da napravite krst), kao da pakujete poklon, a onda i kroz dve dijagonale isto.
Samo blago stegnite, ne previše jer će još narastati testo. Na vrh svake stavite po jednu očišćenu semenku suncokreta ili bundeve da glumi peteljku.
Pre pečenja premažite svaku bundevicu umućenim jajetom, da bi kasnije imala lepu žutu boju.
Ostavite da odstoji oko 15 minuta, dok se rerna zagreje na 250 stepeni, ubacite i pecite 5 minuta, a nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite još 20-25 minuta.
Nakon vađenja iz rerne sačekajte koji minut, pa skinite kanap i budevice će ostati formirane.
Ljudi rođeni 15. avgusta nalaze se na vrhuncu lavlje sezone, pa nije ni čudo što su impresivni, ponosni i izrazito harizmatični. Njihova energija pleni, a broj 15 im dodaje umetničku žicu, senzualnost i brižnost. Ovi Lavovi su često osobe koje zrače toplinom, samopouzdanjem i elegancijom.
Sinoćne scene pucanja petardi, raketa i paljenja u Novom Sadu uznemirile su, ne samo građane koji su primorani da slušaju rafale i vidljivi dim, već i najosetljivije među nama - novorođene bebe u porodilištu Betanija, koje se nalazi na svega 400 metara od epicentra dešavanja.
Prva bebina temperatura je jedna od frustrirajućih stvari jer su tada svi uznemireni i nisu sigurni šta treba da rade i kako da postupe. Način merenja temperature kod beba je jedna u nizu dilema.
Leti je sve drugačije - dani su duži, noći toplije, telo opuštenije, a srce... često spremno za avanturu. Mnoge žene priznaju da su se baš tokom letnjih meseci zaljubile, uplovile u neku burnu vezu ili doživele romantičnu priču za pamćenje.
Zamka u koju roditelji često upadnu jeste da posle određenog vremena "uskoče u pomoć" i ponude rešenje, umesto da imaju veru da će njihovo dete izdržati tu neprijatnost.
Overena saglasnost drugog roditelja često je ključan dokument koji potvrđuje da jedan roditelj ili staratelj ima dozvolu da vodi dete preko granice. Ovaj dokument je posebno važan u slučajevima razvedenih roditelja, starateljstva ili kada dete putuje sa trećom osobom.
Carske štangle su jedan od najlepših sitnih kolača, mada primećujem da se retko prave. Ne postoji posna verzija, već samo ova kada se kao i za vanilice, koristi mast. Bez obzira na to, nisu masni uopšte, preukusni su i sve što ćete osećati su orasi.
U nekim kulturama, crvena može imati različite konotacije koje mogu uticati na preferencije. Na primer, u nekim azijskim kulturama crvena je simbol sreće i prosperiteta, dok u drugim može biti povezana s opasnošću ili upozorenjem.
Recept za američke palačinke sa jabukama. Pravila sam ih sa jabukama u testu, ali i jabukama preko. Testo je samo po sebi toliko lepo, a ne previše slatko, da možete samo dodati i prah šećer ili neko drugo voće, krem ili šta volite.
Prebranac je jedno od omiljenih tradicionalnih jela i često se nalazi na posnoj trpezi. Svakako ga možete praviti u varijanti koja nije posna, odnosno sa kobasicama, na primer, ili sa mašću umesto ulja.