fbpx
LogopedPitajte Stručnjaka

Da li raditi Bera test?

Čitatelj je postavio pitanje logopedu da li raditi Bera test jer beba nije prošla skrining sluha.

Pitanje:

Poštovani,

Vodili smo bebu, koja je stara dva meseca tri puta na skrining sluha i nije prošla. Beba u kućnim uslovima reaguje ako se nešto jače zalupi, tipa vrata ili fioka. Čak sam bacao i džezvu na pod i prilikom pada, beba se štrecne i počne da plače. Da li da sačekamo još malo ili da radimo Bera test?

A, na timpanometriji koju smo juče radili, kanali su čisti.

pitajte strucnjaka logoped

Odgovor: Da li raditi Bera test?

Najbolje je da se posavetujete sa otorinlaringologom ili specihalistom za sluh. Ne znam zašto vam nisu rekli na prvom sriningu kada bi i koje preglede trebali da obavite.
Beru svakako preporučujem, samo se raspitajte kada je najbolje da uradite takvu vrstu pregleda.

Da li raditi Bera test?
Da li raditi Bera test?

Marija Ranisav, logoped

Edukativni centar “Prve reči”

Sva pitanja Mariji možete postaviti na logoped@demetra.rs

Ostala pitanja o razvoju govora možete pročitati OVDE 

Reklame

Marija Ranisav

Ja sam Marija Ranisav. Diplomirala sam 2009. godine na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju na odseku za logopediju. Tokom 2013. godine sam zavrsila edukaciju “Opšta i specifična reedukacija psihomotorike sa opštom defektološkom dijagnostikom i relaksacijom”. Svoja prve korake u radu sa decom ostvarila sam stažirajuci u DZ Zemun, u predškolskom savetovalištu. Od tada se bavim savetodavnim radom, dijagnostikovanjem i tretmanom dece predškolskog i ranog školskog uzrasta. Mama sam dva dečaka i jedne devojčice. Ako imate neka pitanja ili dileme vezano za govorno-jezički razvoj Vašeg deteta, ja sam tu da pronađem pravi odgovor.

Related Articles

Back to top button