fbpx
Astrologija

Horoskop za dete VAGA i roditelj VAGA (23.09. – 22 10.)

Verovali ili ne u astrologiju, većina makar radi razbibrige voli da pročita nekad. Šta kaže horoskop za dete VAGA, a šta kada je roditelj vaga.

Roditelj Vaga

Vaga je mirotvorac

Roditelj vaga će pokušati da stvori mir i harmoniju u svom domu. Važno mu je da porodica bude smeštena u prekrasno i, po mogućstvu, luksuzno okruženje. Učiniće sve što može da sukobi u kući budu izbegnuti. Moguće je i da ćete biti pomalo slabi, naročito ako su vam deca uporna ili nauče da manipulišu vama da bi dobila ono što požele.

Pozitivna strana je to što ste potpuno u kontaktu sa svojim utemeljenim vrednostima i uverenjima, te ćete “lupiti šakom o sto” kada to bude potrebno i imati pravi uticaj na svoju decu, a bez preterivanja.

Deci ćete se truditi da usadite osećaj za lepo i stil, jer je vama esteritika sastavni deo ličnosti. Nekada i previše brinete o tome u kakvom ste okruženju i da li je sve što vas okružuje prijatno oku.

Moguće je i da ćete uživati igrajući se domaćice ili domaćina na okupljanjima i pozivati prijatelje u dom. Sigurno ćete decu učiti da postupaju prema drugima sa poštovanjem i pristojno.

Vaša deca mogu da se oslone da ćete rešavati rivalstva između braće i sestara. Biće vam neprijatno ako postoji napetost, ali vi ste rođeni diplomata i, bez obzira što nećete uživati, rešavaćete dečije sporove sa lakoćom. Ovo je odlična prilika i da decu naučite saradnji i kompromisu, jer su ovo inače vaši lični aduti.

Imate tendenciju da budete neodlučni i moraćete da pokažete doslednost u poslu sa svojom decom kada to bude potrebno. Divno je to što vi želite da onu uživaju i da budete bliski, ali neke granice ćete morati da postavite. Takođe će vam biti problem i da se odlučite za potreban posao, na uštrb dece, no i to je nešto sa čime ćete morati da se pomirite. Ne možete zauvek sedeti uz njih.

horoskop za dete vaga
Horoskop za dete VAGA

Horoskop za dete VAGA

Umiljato dete koje međusobno miri i stišava situaciju

Kada se javi napetost u domu, vaš sin ili ćerka vaga će se prebaciti u ulogu mirotvorca. Dete vaga veoma želi da se svi dobro slažu i sukobi ih jako uznemiravaju.

Deca vage koja su rođena u bučnim porodicama mogu da budu vrlo uzemirena zbog celog ambijenta i jako se teško navikavaju na život u takvoj porodici.

Sklad je primarna preokupacija male vage i one će učiniti sve da bi ga osigurali. Ovo uključuje da budu ljubazni sa roditeljima, braćom, sestrama, ostalim članovima porodice i prijateljima. Njihov nagon da svima ugode može da dovede do poteškoća.

Dete vaga nekada ume da bude neodlučno – brinu oko toga koga bi sve njihova odluka mogla da povredi. Imaju i problem da svoje mišljenje iskažu na uporan način, pa se lako može desiti da ih prijatelji pregaze dok oni pokušavaju da im ugode.

Sa druge strane, njihove urođene socijalne veštine i jak osećaj za pravdu ih čini divnim prijateljima. Oni čak i u ranom uzrastu imaju dobro razvijen osećaj za ravnotežu. Prirodni su pregovarači i učestvuju još u detinjstvu u zbližavanju ljudi. Rođeni su sa veštinom pravljenja kompromisa i traženja saradnje umesto sukoba.

Posao roditelja čije je dete vaga jeste da ga uključuje u učenje nežno, da ga nauči da su povremene nesuglasice prirodni i neizostavni deo života i da ne treba da ih prihvata kao smak sveta. Pomozite mu i da izgradi samopouzdanje i istrajnost i da shvati da biti uporan i tvrdoglav nije isto što i biti uvredljiv.

Više: O astrologiji i ostalim horoskopskim znacima

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Reklame

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button