Njoke sa prokeljom i prazilukom
Ovo je jedan veoma ukusan vegetarijanski recept za njoke sa prokeljom i dokaz da možemo veoma zdravo povrće, kao što je prokelj, napraviti na ukusan način.

Ovo je jedan veoma ukusan vegetarijanski recept za njoke sa prokeljom i dokaz da možemo veoma zdravo povrće, kao što je prokelj, napraviti na ukusan način.
Sastojci za njoke sa prazilukom:
- 500 grama njoka (možete kupiti gotove ili ih sami praviti)
- 200 grama prokelja
- 200 grama praziluka (oko pola većeg štapa)
- 2 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 50 grama kačkavalja
- po želji kašičica senfa, majoneza
- kašičica mešavine začina za italijanska jela ili po pola kašičice bosiljka i origana
- so po ukusu
- malo maslinovog ulja

Kako se prave njoke sa prokeljom?
U veću šerpu sipajte vodu, dobro je posolite i sačekate da provri. Dodajte prokelj na oko 3 minuta, da samo malo prokuva. Zatim ga izvadite, te u ključalu vodu stavite njoke. Njih vadite i prebacujte pomoću rešetkaste kašike u tiganj kada krenu da isplivavaju na površinu.

U međuvremenu u dublji veći tiganj, koji ima poklopac, stavite malo maslinovog ulja. Dodajte zatim praziluk, te skuvan prokelj, pa noke. Sve pržite 2-3 minuta, odnosno dok ne krene da rumeni. Dodajte začine, pavlaku za kuvanje i ostavite poklopljeno još 2-3 minuta. Pospite istopljen kačkavalj, i poslužite.
Preko možete dodati malo usitnjenog indijskog oraha ili lešnika.

Foto: MrsPetkovic
Ovde možete pročitati i spisak: Ideje za večeru: 50 ideja za večeru
Objavljen: 18. maj 2024. godine
Još recepata:
- Špagete bolonjeze: Kako se pravi originalni bolonjeze sos?
- Italijanski rižoto: Kako se pravi rižoto na italijanski način?
- Špagete sa piletinom i pavlakom










