Rođeni 18. septembra – osobine ličnosti, ljubav, karijera i karakter
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Nikada do sada nisam pravila kolač sa limunom. Dešavalo se da limun bude jedan od sastojaka, ali nikada nešto što je dominantno i određuje glavni ukus kolača. Često sam na televiziji viđala da u Americi prave torte sa ukusom limuna, a i pre, sada već deceniju i po, gledala sam „Očajne domaćice“ i glavni adut Bri (Marša Kros), bio je upravo tradicionalni američki kolač sa limunom. Tek juče mi je palo na pamet da probam da ga napravim.
U ovom tekstu
Koliko ne volim hlebaste torte, toliko volim takve kolače. Ovaj je kao neki sladak hleb, ali je baš sočan i divan. Nije mi baš bilo jasno kako neće biti kiseo i da li će biti previše sladak obzirom na količinu šećera koja se stavlja. Međutim, sve je u odnosu baš kako treba. Cela kuća miriše sveže na limun, a kolač posebno.
Potrebne su vam dve činije, mikser i pleh srednje veličine ili kalup za pečenje kuglofa.
Prvo odvojite belanca u jednu, a žumanca u drugu činiju. Belanca mikserom umutite u čvrst sneg.
U posudu sa žumacima dodajte ostatak sastojaka, s tim što ćete prvo izrendati koru limuna, a zatim iscediti ceo limun u smesu. Nakon što ste mikserom umutili sve sastojke, dodajte u tu masu kašiku po kašiku belanaca i mutite na najsporijoj brzini. Ovo je važno da se belanca ne bi pretvorila u vodu, dobićete ujednačenu poluretku smesu. Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta na 180 stepeni.
*Jedno vreme nisam koristila koru limuna u kolačima, jer je kružila neka priča kako nije jestiva, da to ne treba raditi i slično. Međutim, kako sam ljubitelj kanala 24kitchen i kako tamo redovno svi rendaju koru u kolače, vratila sam se primeni ovoga. Vodim računa samo da limun bude detaljno opran pre rendanja kore.
*Kada kolač izvadite iz rerne, sačekajte da se malo prohladi, pa ga pospite prah šećerom, lakše će se seći kada nije potpuno vruć. Kod nas je bilo nestrpljivih, pa slike nisu baš idealne.
Pročitajte: Limunada: Zašto je zdravo piti limunadu? 3 recepta za drugačiju limunadu
Objavljen: 8. novembar 2020. godine, ažuriran: 22. jul 2024. godine
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Trudnici je ustanovljeno da fetus ima proširene moždane komore i ogtt joj je predoženo da uradi jer lekari smatraju da uzrok može biti gestacijski dijabetes.
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Obe fontanele su veoma važne za bebin rast i razvoj i ne treba da vam budu izvor stresa. Ova mekana mesta nisu toliko osetljiva i ne treba da izazivaju stres i strah kao što se obično roditeljima dešava.
Žene koje su u menopauzi imaju veoma nizak nivo estrogena i progesterona. Nizak nivo ovih hormona povećava rizik za određenje probleme sa zdravljem, ali postoje i oni zdravstveni problemi koji se inače pojavljuju s godinama.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Ovaj recept za sočne šnicle sa pečurkama u rerni se najjednostavnije pravi od svinjskog buta i klasičnih šampinjona sa pavlakom za kuvanje.