Spremili smo vam 50 ideja za doručak. Neki recepti su jednostavni, neki malo komplikovaniji, ali sigurno ćete naći nešto zanimljivo i po vašem ukusu.
Spremili smo vam neke ideje za doručak. Naravno, mnogi imaju različite sklonosti i afinitete. Dok recimo Italijani pojedu neki kroasan uz obavezan espreso s nogu, za Francuze je to mafin umesto kroasana, a tipični Englezi jedu jaja sa slaninom. Mnogi pak jedu samo pahuljice sa mlekom, a nutricionisti upozoravaju da to nije dovoljno.
Iako ga mnogi preskaču, doručak je ipak najvažniji obrok. Jutranji obrok vam može poboljšati nivo energije i koncentraciju. Ako se odlučujete za kašu, bolje birajte skuvanu ovsenu koja će postepeno oslobađati beta glukan tokom dana.
Spisak ideja za doručak
U ovom članku se nećemo baviti time šta je kompletnija i zdravija opcija za vaš doručak. Nećemo vam objašnjavati ni razliku između omleta i kajgane. Samo ćemo navesti neke ideje, ako ne znate šta je to što bi ovog jutra moglo da se nađe na vašoj trpezi. Možda se odlučite i za neku kombinaciju, ako ima više ukućana ili pak napravite spisak za celu nedelju ili ceo mesec.
Ovo je samo deo recepata koji ćemo dopunjavati vremenom, a vi budite slobodni da nam predloge šaljete na info@demetra.rs sa naznakom: Ideje za doručak. Cilj nam je da ne gubite vreme na smišljanje ujutru, odnosno nekada i pre odlaska u veliku nabavku, već da u par minuta možete imati spisak za celu nedelju, a možda čak i ceo mesec. Na portalu imamo ovakav spisak i sa idejama za ručak (u nastavku), a uskoro možete očekivati i ideje za večeru.
Dobar deo ovih recepata predstavlja zdrav način ishrane ili se tako može pripremiti. Na primer ako krompir pečete u rerni ili sve popularnijoj fritezi bez upotrebe ulja. Važno je da u pokušajima da jedete zdravo ne izbacite nijednu grupu namirnica i da se posavetujete sa nutricionistom ukoliko niste sigurni za izbor namirnica.
Ideje za doručak
Važno je da u prvom obroku izbegnete masti, soli i previše kalorija. Ideje za doručak podrazumevaju i zdrav odnos namirnica, kao i uključene žitarice celog zrna, malo proteina (najbolje mleko ili jogurt) i neko povrće ili voće. Ako preskočite doručak, šećer će vam pasti pre ručka i verovatno ćete posegnuti za nekom užinom – po pravilu nezdravom. Više: Ideje za zdrav doručak
Ukoliko imate decu, u zavisnosti od uzrasta, možete im prilagoditi neke od ovih recepata. Kada su bebe u pitanju, za njih postoji odvojeni spisak koji možete pogledati ovde: Ideje za bebin doručak
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.