21.05.2025 13:07

Kineske šnicle

Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina.

kineske snicle

Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina. Od kada njih pravimo, odustali smo od klasičnih faširanih i bilo kojih sličnih oblika od mlevenog mesa. Ove se prave jednostavno i od ove količine ispadne zaista dosta komada te će ih četvoročlana porodica teško pojesti u jednom obroku.

Kineske šnicle – Najjednostavnije šnicle od mlevenog mesa

kineske snicle sa graskom

Šta je potrebno za kineske šnicle?

Kineske šnicle – sastojci:

  • 300 grama mlevenog mesa
  • 1 dl vode
  • 3 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika vegete
  • 3 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika prezle (nema veze ako nemate)
  • malo bibera, aleve paprike
  • peršunovog lista (sve po ukusu)
  • mast ili ulje za pečenje (oko 200 g ili 250 ml, zavisi od posude)

Od pribora će Vam trebati – viljuška i vanglica u kojoj ćete ih umutiti, zatim supena kašika za vađenje i tiganj za prženje. 

kineske fasirane snicle

Priprema kineskih šnicli

Iseckajte crni i beli luk sitno. U činiji umutite jaja, a zatim dodajte sve sastojke (osim masti ili ulja za prženje). Izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Najbolje da ostavite u frižideru oko pola sata, ali ništa im neće faliti ni ako odmah započnete prženje. Tiganj sa uljem ili mašću ugrejte na visoku temperaturu, a onda ih pržite po par minuta sa svake strane dok ne porumene. U tiganj ih ubacujete tako što vadite manje šnicilice supenom kašikom. Od ove mere će ih biti oko 25 komada.

najjednostavnije snicle od mlevenog mesa

Savet više:

  • Možete deci i praviti manje parčiće tako što ćete ih vaditi kafenom kašikom. Njima će tako biti zanimljivije, samo povedite računa da ih onda kraće pržite.
  • Moguće je dodati i jednu rendanu tikvicu, samo onda dodajte još jedno jaje i 2 kašike brašna. A možete narendati ili samleti u seckalicu i drugo povrće po izboru koje dete inače ne voli da jede. Samo je potrebno da vodite računa o kompaktnosti smese, kako bi mogla lepo da se peče.
Ideje za prilog uz kineske šnicle: 

Na fotografijama je grašak napravljen po osnovnom receptu za grašak, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal

 

  Objavljen: 14. septembar 2015. godine, ažuriran: 21. maj 2025. godine

Save