Mak torta sa belom čokoladom
Jedna od najjednostavnijih, a najukusnijih torti je mak torta sa belom čokoladom. Brzo se sprema, ali postoji mogućnost da je brzo i pojedete.

Foto: MrsPetkovic
Jedna od najjednostavnijih, a najukusnijih torti je mak torta sa belom čokoladom. Brzo se sprema, ali postoji mogućnost da je brzo i pojedete.
Foto: MrsPetkovic
Mak torta sa belom čokoladom – sastojci:

- 200 grama maka
- 300 grama mlevene plazme
- 4 kašike griza
- 100 grama šećera
- 150 grama putera
- 600 ml mleka
- aroma vanile ili vanilin šećer
- 200 grama bele čokolade
- 4 kašike mleka
- 1 kašika ulja
Kako se pravi mak torta sa belom čokoladom?
Staviti mleko da se greje i dodati u njega griz, šećer, aromu vanile i mak. Kuvajte dok se u potpunosti ne zgusne, a onda dodajte plazmu i puter. Formirajte željeni oblik (najjednostavnije je da se koristi kalup za čizkejk). Ostavite da se hladi.
Istopite belu čokoladu, pomešanu sa mlekom i uljem i kada to sjedinite, prelijte preko torte. Ukrasite je po želji i služite tek kada se u potpunosti ohladi.
Foto: MrsPetkovic
Još recepata: