fbpx
NegaStil Života

Prirodan izgled sa šminkom: Proizvodi za šminkanje koji mogu zameniti rutinu nege kože

Kada ljudi kažu da vole prirodan izgled, zapravo često misle na prirodan izgled sa šminkom, a ne na potpuno odsustvo šminke. Sveže lice je ono koje izgleda negovano i ne deluje da je naneto previše šminke na njega. Pojava proizvoda koji ujedno i kamufliraju i neguju je u ekspanziji i to je ono čemu ćemo sve više težiti.

Da li šminka uništava kožu?

Najviša zabluda koja traje decenijama jeste da šminka uništava kožu. Sa druge strane, ona nije ni najzdravija stvar koju možete da koristite. Formule koje se vode kao prirodne nisu uvek najbezbednije, što dodatno komplikuje stvar. Pa, šta je onda odgovor na pitanje: da li šminka uništava kožu?

Šminka danas je sasvim drugačije od one koja se koristila nekada. Sve češće su i sastojci koji se nalaze u šminci dobrodošli za upotrebu na koži. Dobra šminka je tu da pruži izgled koji želite, da je ne osećate da vam je teška na licu, a da ona istovremeno i neguje. Ako uspete da nađete na primer, serum koji je toniran ili toniranu kremu sa visokim zaštitnim faktorom, skratili ste i vreme nanošenja tokom jutarnje rutine za najmanje jedan proizvod.

Šminka ne menja negu kože

Ne samo svaki dermatolog, nego će vam i svaki šminker reći da nema te kvalitetne šminke koja može da zameni negu kože lica. Bez obzira na godine starosti, negovano lice se stiče i sa godinama se to sve više i primećuje.

prirodan izgled sa sminkom

Prirodan izgled sa šminkom

Šta sve možete koristiti, da koža bude negovana, a da izgleda prirodno, bez previše težine:

  • Dobar korektor i nega podočnjaka – Korektor služi da pokrijete nesavršenosti na licu poput akni ili podočnjaka. Kvalitetan i dobro nanet korektor će se stopiti sa kožom i neće se primećivati da ga imate. Sada postoje i sredstva za oko očiju koja su tonirana, a ujedno sadrže kofein, te smanjuju otoke i podočnjake, ujedno ih hraneći vitaminima i čineći manje vidljivim. Više: Obrišite podočnjake
  • Tonirana krema sa zaštitnim faktorom i efektom hajlajtera – Jedan od najboljih i najvažnijih proizvoda koji možete sebi da priušitite je ovo. Kao prvo, nećete izaći iz kuće bez visokog zaštitnog faktora, koji će paralelno negovati vašu kažu, uz to će dati blagi ten i izjednačiti teksturu kože, a uz svetlucavost hajlajtera, lice će vam blistati.
  • Puder koji sprečava akne – Mnoštvo pudera, bilo tečnih, u kamenu ili u prahu skupljaju višak sebuma i sprečavaju da dođe do upale kože i pojave akni. Ovo ne znači da ne treba ispod koristiti i kremu, ali imaju efekat produženog delovanja na prevenciju bubuljica.
  • Rumenilo i ruž u jednom – Poznati brednovi poput Šanela, lansirali su višemenski pigmentirani proizvod u kremi koji možete naneti i na usta i na obraze kako bi dobili prirodan izgled sa šminkom.
  • Tečno rumenilo sa negujućim efektom – Postoji mnoštvo rumenila, pre svega tečnih, koji će kožu obraza održati kondicioniranom i u dobroj formi. Tečna odnosno rumenila u stiku uglavnom su bolji izbor jer se lakše nanose, moguće je i prstima, a deluju prirodnije.
  • Maskara koja neguje – Osim što služi da estetski produži trepavice, mnoge maskare sada imaju i negujući efekat tako što u sastavu imaju pčelinji vosak, keratin i šea buter. One uglavnom daju prirodan izgled i veoma su nežne i pogodne za osobe sa osetljivim očima.
  • Gel za obrve – Preporuka je da kupite gel za održavanje i oblikovanje obrva koji u sebi ima negujuća ulja koja će podstaći i dodatni rast dlačica. Ovime ćete podstaći prirodan izgled sa šminkom, ali i negovati vaše lice.
  • Ruž koji neguje – Kozmetologija je napredovala dovoljno da ne morate više kupovati ruževe koji će uništiti vaše usne. Sada je moguće naći ruž koji istovremeno neguje, hidrira i daje lep izgled vašim usnama.
prirodan izgled sa sminkom
Prirodan izgled sa šminkom – Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Objavljen: 19. maja 2023. godine, ažuriran: 7. novembra 2023. godine

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button